Ny forbuds- og karenstidsliste

Skrevet av Avdeling for hestevelferd og dopingkontroll,  30.04.2014
Artikkelbilde
Illustrasjonsbilde

NY DATO: Gjelder fra 1.august 2014

Grunnet forsinkelser med implementeringen av den nye karenstidslisten i de andre nordiske landene utsettes også ikrafttredelsen av den norske karenstidlisten til 1. august 2014.

Forbuds- og karenstidslisten er utarbeidet av administrasjonen i DNT i samarbeid med Antidopingutvalget, NEMAC (Nordic Equine Medication and Antidoping Committee) og det europeiske antidopingsamarbeidet EHSLC (European Horserace Scientific Liaison Committee) og er godkjent av styret i DNT.

Forbuds- og karenstidslisten kan bli revidert flere ganger i året. Denne listen er gjeldende fra og med 1.august 2014 og håndheves inntil ny liste er vedtatt og trer i kraft. Dette vil bli kunngjort i Løpsbulletinen og på DNTs hjemmeside og endringer vil markeres med rødt.
Karenstider som er oppgitt på STCs hjemmeside www.travsport.se kan også benyttes i Norge.

Se karenstidlisten her: DNTs forbuds og karenstidsliste fra 01.08.2014

 

Den 1.august får Tildren, Ventipulmin og Equipulmin ny karenstid i hele Norden – 28 døgn.

Nye studier viser at 14 dagers karenstid på tiludronat (Tildren) og klenbuterol (Ventipulmin og Equipulmin) ikke er tilstrekkelig da stoffene blir værende i hesten lengere enn dette. Karenstiden på disse stoffene økes derfor til 28 døgn når den nye karenstidslisten trer i kraft 01.08.14.

Kort fakta om legemiddelet

Tildren som benyttes ved behandling av eksempelvis spatt og hovsenebensbetennelse inneholder substansen tiludronat. Ventipulmin og Equipulmin benyttes ved behandling av enkelte luftveissykdommer og inneholder substansen klenbuterol.

 

 

Endret 14.05.14