Norskfødt i verdenstoppen

Skrevet av Richard Ekhaugen,  08.06.2014
Artikkelbilde
Helnorske Support Justice (her fra Klasseløpshelgen i 2013) leverte en enorm prestasjon i Oslo Grand Prix, og viser at norskfødte hester virkelig kan hevde seg i verdenstoppen. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Informasjon og Media.

Norskfødte Support Justice viste til fulle i Oslo Grand Prix at "Made in Norway" duger, også mot verdenseliten. Andreplassen i storløpet er en triumf for norsk oppdrett og norsk travsport.

Support Justice er et helnorsk produkt. Han ble født i Eidsberg hos oppdretter Ronnie Hansen, kjøpt på norsk travsports største salgsscene, Klasseløpsauksjonen i 2010 for 200 000 kroner, og havnet så i trening hos Geir Vegard Gundersen i Nittedal. Hos familien Teien Gundersen har Kadabra-sønnen vokst for hver sesong han har entret løpsbanen, og det hele kulminerte i en fantastisk andreplass under søndagens Oslo Grand Prix på Bjerke. (Se løpet under).

Tjent over 2,8 millioner kroner
Kun den franske topptraveren Univers de Pan var foran Support Justice da mållinjen ble plassert. Vinnertiden ble 1.11,9a/2100 meter, vår norskfødte stjerne var kun tiendelen bak i mål og ble belønnet med 750 000 kroner. Support Justice har så langt i karrieren tjent over 2,8 millioner kroner og dermed sørget for over 560 000 kroner i oppdretterpenger til de som la grunnlaget for suksessen.

Moren Eliteavlshoppe
Det kunne vel ikke være mer passende enn at Support Justices mamma, Artisane, dagen før fikk utnevnelsen DNTs Eliteavlshoppe under V75-kjøringen på Bjerke. Support Justice er et herlig eksempel på at satsningen på norsk oppdrett bærer frukter!