NM til Austevoll

Skrevet av Jan Elvestad,  22.06.2014
Artikkelbilde
Gunnar Austevoll tok en klar førsteplass, foran Tom Erik Solberg på andre og Hans Christian Holm på en tredjeplass i NM for travtrenere 2014.

Leangen søndag: Etter gårsdagens to løp var det dødt løp om ledelsen mellom Gunnar Austevoll og Ove Wassberg. Under dagens løp var det imidlertid ikke tvil om saken, Austevoll tok en soleklar NM-tittel.

Både Gunnar Austevoll og Ove Wassberg fikk en seier og en tredjeplass i de to løpene på lørdag og ligger dermed i delt ledelse etter første dag med 30 poeng. På tredjeplass følger Geir Mikkelsen med 21 poeng.

Austevoll rykker
Gunnar Austevoll har fått en fin start på søndagens løp og har en klar ledelse etter at fire NM-løp er kjørt. Han har nå 57 poeng etter at han tok en fin seier bak 12 Engas Odin i dagens 1.løp.
Geir vegard Gundersen vant 2.løp bak 5 Deweydefeatstrueman og rykket opp på annenplass med 46 poeng mens Ove Wassberg er tredje med 40 poeng.

Og rykker ennå mer....
Etter at fire løp er kjørt denne dagen har Gunnar Austevoll opparbeidet seg en solid ledelse. Han fikk en fin fjerdepremie med 10 Bandit B.R i det tredje NM-løpet mens han loste 9 Prayer Ås inn til sikker seier fra annet utvendig i det sjette NM-løpat, Dermed har han en soleklar ledelse etter at seks av de åtte løpene er kjørt. 

Sikret seieren
Selv om Austevolls oppsitt i nest siste løp ikke hadde noen god dag kjørte han inn til en tredjeplass i det siste løpet som inngikk i mesterskapet. Det betydde da at han kunne vinne mesterskapet ganske overlegent og nå kan tittelere seg som Norgesmester for travtrenere.
Bak vinneren hadde Tom Erik Solberg en flott spurt som sikret han anneplassen Tredje pallplass gikk til Hans Christian Holm.