Klasseløpsauksjon kun lørdag

Skrevet av Avl- og sertifiseringsavdelingen,  19.06.2014
Artikkelbilde
Under årets Klasseløpsauksjon skal auksjonarius Kurt Hella sende 144 norskfødte åringer under klubben lørdag kveld. Foto: Hesteguiden.com.

Årets Klasseløpsauksjon vil i år kun avvikles lørdag, etter ønske fra både oppdrettere og trenere.

Klasseløpsauksjonen er tidligere blitt avviklet over to dager, med varmblodshester i ringen fredag og kaldblods- og fullblodshester lørdag. I år komprimerer DNT auksjonen og legger den til lørdag. Da skal 144 norskfødte åringer under hammeren i løpet av en hektisk kveld.

Ønske fra flere hold
– Det er flere grunner at vi har valgt å endre opplegget. Det har både vært et ønske fra varmblodsoppdretterne og trenerne. Kaldblodsoppdretterne har vært fornøyd med lørdagen, og også styret i Avlsforeningen stiller seg bak endringen. Et annet viktig poeng er at Lutfi Kolgjinis auksjon arrangeres fredag samme helg i forbindelse med Derby-helgen på Jägersro, og at den således ville gitt en kjedelig kollisjon, påpeker DNTs avlssjef Anders Järnerot.
 
52 kaldblods
Ettersom hele 144 hester skal loses gjennom ringen vil auksjonen var lenger enn vanlig.
– Ut fra tidligere erfaring klarer vi cirka 23 hester i timen, og således vil det ta mellom fem og seks timer å få gjennomført auksjonen. Gledelig er det at  hele 52 kaldblodsåringer er påmeldt. Som under auksjonen på Forus, som ble avlyst i år, blander vi kald- og varmblodshestene, mens derimot de 11 fullblodshestene blir samlet, sier Järnerot og håper på nok en vellykket auksjon.
 
«Made in Norway»

– Kvaliteten på stammen til åringene som tilbys er meget høy, og vi håper og tror at årets Klasseløpsauksjon vil frambringe gode priser. Den framgangen som norske hester har hatt i år viser at «Made in Norway» står seg godt internasjonalt, og DNTs store satsning på norskfødte hester gjør det gunstig å kjøpe en toppstammet norsk åring, understreker Järnerot og legger til at årets opplegg blir en test og at evalueringen i etterkant vil avgjøre om dette blir et fast opplegg.