Forandring som fryder!

Skrevet av Jeanette Østby,  01.04.2014
Artikkelbilde

Foran 2014-sesongen ble det gjort endringer i konseptet til Folkehesten hvor man åpnet opp for eldre hester samtidig som sesongen ble utvidet. Det har gitt resultater.

I Folkehesten 2013, var det kun en hest som startet i løpet av første kvartal, og det på kvartalets siste dag. Ikke så rart så lenge man pratet om ustartede 3-år gamle hester.

Senere på våren samme år foretok DNT-styret en meget god og viktig beslutning, nemlig å åpne opp for eldre norskfødte hester foran 2014-sesongen. Det har gitt andelseierne til hestene i 2014-årgangen en flying start i forhold til tidligere sesongen.

S.T.C.C. Faksa og mange glade eiere
Bildet: S.T.C.C. Faksa sammen med mange glade eiere etter lørdagens V75-seier.

I det første kvartal er over, har 8 av 10 hester allerede startet (Oceola startet en gang før konkurransesesongen begynte). Og resultatene har også vært imponerende: 15 starter har allerede gitt 4 seire, 8 trippelplasseringer, flere V75-starter, og over 150.000 kroner innkjørt.

- Endringen som ble gjort foran årets sesong, ser hittil til å ha slått veldig heldig ut. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, og jeg synes de aktive har valgt ut spennende hester. At vi allerede har fått en V75-vinner, er en ekstra fjær i hatten, da det var et uttalt mål å få flere av hestene til start på lørdagene, sier prosjektleder Kim Are Sveen i en kort kommentar.

Stillingen i Folkehesten pr. 2. april,  http://www.folkehesten.no/tabell.php