- Norsk travsport står sterkt

Skrevet av Richard Ekhaugen,  02.04.2014
Artikkelbilde
- Norsk travsport står sterkt, og blir hele tiden sterkere, mener sportssjef Jan Hedrén. Foto: Richard Ekhaugen.

Sportssjef Jan Hedrén oppsummerer årets første kvartal, og kan konkludere:
- Norsk travsport står sterkt!

- Årets første tre måneder er passert og våren er her. Det betyr at vi har tatt oss igjennom den vanskelige perioden hva gjelder startprosent og fylling av løp. Både DNT og NR ønsker selvfølgelig mange hester i løpene, spillbare løp og færreste mulige strykninger. Det kommer vi til å oppnå med nyvinninger fra 1. april. Tettere innmelding opp mot løpsdag innføres 1. april. Dessuten er det per nå mulig å følge hvordan løpene fylles opp på nett (løpsdagskalenderen på www.travsport.no), der antall meldte hester er synlig i «realtid», innleder Hedrén.

Sportslige fremganger
 - Våren kom tidlig i år. Mars måned ble også starten på sesongen for mange av våre beste hester, i begge raser. Momarkens V75-omgang Unionskampen ble også en opptur. Både vedrørende vær, omsetning og sportslige kvaliteter. Tre av de syv V75-løpene ble vunnet av norskfødte hester! Topphester som Tekno Odin, Gylden Balder og Support Justice er tilbake. Samtidig fylles travsporten med nye, talentfulle unghester. Nye treårige, spennende norskfødte varmblods og kaldblods har presentert seg i mars, uten å nevne noen navn. Norsk travsport står sterkt, og blir hele tiden sterkere.

Riktig Folkehesten-modell
- Folkehesten opplever en helt ny vår. Det nye grepet, med etablerte, eldre starthester som konkurrerer, gir en helt ny dynamikk for alle som er involvert. Mange hester til start tidlig lager toppstemning. For første gang vant nå en Folkehest i V75, da S.T.C.C. Faksa tok hjem seieren på hjemmebanen Sørlandet. Vi er ganske klare på at dette er modellen for Folkehesten-konkurransen.

Ventet statistikkutfall
- Hva gjelder statistikk for de tre første månedene av 2014 er tallene i de fleste parametre på minussiden. Men det er ventet, ettersom vi har gått fra ni til åtte løp per kjøring i hverdagstravet. Men nå i de siste ukene har vi delt mange løp, og musklene/ressursene for deling finns der i premiematrisen. Antall hester per løp er et viktig parameter. Her ligger vi omtrent på samme tall som tidligere (10,5 hester per løp), men regner med at det vil bli økt mye i de kommende måneder, avslutter sportssjefen.