- Mer enn en halv seier!

Skrevet av Richard Ekhaugen,  10.06.2014
Artikkelbilde
Det nyvalgte styret i Avlsforeningen for norske varmblodstravere. Foto: Privat.

Per Erik Hagen ble i helgen valgt til ny leder av Avlsforeningen for norske varmblodstravere. I denne pressemeldingen sender foreningen sine gratulasjoner til Support Justice.

- Det er med stolthet og glede at Avlsforeningen for norske varmblodstravere gratulerer Support Justice og kretsen rundt ham, eier Arne Sandbæk jr, oppdretter Ronnie Hansen og trener og kusk GV Gundersen med norskfødt annenplass i vårt største, internasjonale travløp, Oslo Grand Prix. Dette var mer enn en halv seier for norsk oppdrett, sier nyvalgt leder i foreningen, Per Erik Hagen.

- Bevisst satsing
I topp internasjonal konkurranse var Support Justice ikke mye slått av Univers de Pan. Bak kom erfarne stjernehester som  Solvato, Raja Mirchi, B.B.S Sugarlight, Roi Lupin og Un Mec d’Heripre.
- Den siste tiden har vi sett effekten av den bevisste satsingen på norskfødte varmblodstravere. Den siste uken har vi norskfødte seire både i Sverige og Frankrike. Norske hopper er ført til internasjonale topphingster, pluss at det er importert en del toppstammede hopper til Norge. Dette har gitt resultater, slik vi har sett i dag, sier Hagen.

Inspirasjonskilde
- Samtidig har vi sett at tallet på bedekte hopper har gått ned. Denne trenden må snus. Det at «Made in Norway» duger helt mot toppen må være en inspirasjonskilde for alle som eier varmblodshopper. Det er perfekt å bedekke nå i juni, og få føll i mai neste år.

Nytt styre
Lørdag var det årsmøte i Avlsforeningen på Bjerke, og det ble valgt et nytt styre.
Ny leder er Per Erik Hagen, nye i styret er Hanne Lynne og Ole Morten Nilsen, mens Jo Svenstad og Ann Berit Sagedal ikke var på valg. Varamedlemmer er Mona Lunde  og Gunnar Flåten.
- Jeg gleder meg til arbeidet i Avlsforeningen. Vi skal bidra til ytterligere framgang for norsk oppdrett, sier Hagen.