- Drømmer om OGP

Skrevet av Richard Ekhaugen,  23.05.2014
Artikkelbilde
Fredrik Solberg fikk overrakt det synlige beviset på at han er kåret til Månedens hesteeier for april av DNTs organisasjonssjef Tore Kristiansen. Foto: Andrè Ringelien.

Hans B.B.S. Sugarlight har tatt svenskene med storm, og Fredrik Solberg har solgt travsporten til folket.
- Jeg drømmer om Oslo Grand Prix, sier Månedens hesteeier for april.

35 år gamle Fredrik Solberg fra Fredrikstad er en sindig amatør. En sindig amatør med en vanvittig god hest! Hans B.B.S. Sugarlight har denne våren imponert stort i V75-sirkuset i Sverige, og til og med pressekorpset i vårt broderland i øst har lagt seg langflate av beundring for hva Østfold-hesten og hans våpendrager har prestert. Seks strake seire i "splendid isolation" har gjort vallaken til stor forhåndsfavoritt til finalen av Bronsdivisionen som går av stabelen på Solvalla lørdag 24.mai.

OGP-drøm
Solberg har hele tiden fremtstått ydmyk og vist stor kjærlighet både til hesten og til sporten han er en del av. Dette er årsaken til at juryen har kåret østfoldingen til Månedens hesteeier for april. I intervjuet du kan se i klippet under innrømmer den sympatiske treneren at drømmen hadde vært en plass i Oslo Grand Prix søndag 8. juni.

Juryens begrunnelse:
- Månedens hesteeier har opplevd en eventyrlig start på 2014 med egentrente B.B.S. Sugarlight. April måned var intet unntak da svenskene nok en gang ble satt ettertrykkelig på plass i et bronsedivisjonsforsøk på Romme Travbane. Fredrik Solberg har på en forbilledlig og inkluderende måte utvist stor glede, ydmykhet og ikke minst kjærlighet til hesten og travsporten for øvrig.

Tidligere Månedens hesteeiere

2014:
Januar: Jan-Erik Andresen
Februar: Håkon B. Steine
Mars: Bente Hennie Berg