Helstøpt andelssamling

Skrevet av Espen Edvardsen,  11.03.2013
Artikkelbilde
Svein Arne Stangeland fra Sola klapper øyenstenen Thai Holiday under lørdagens andelseiersamling på Sørlandets Travpark. Alle foto: Richard Ekhaugen.

I underkant av 30 av andelseierne var til stede under Hesteeiere.nos første eiersamling som ble avholdt på Sørlandets Travpark lørdag.

- Hva regner du med at rekorden hennes er når sesongen er over?
 
Godt oppmøte
Spørsmålene var mange til Øystein Tjomsland da andelseierne i Thai Holiday og Muscleshavetalk S.S. fikk besøke den fremgangsrike travtreneren på stallsiden.
I underkant av 30 andelseiere tok turen til travbanen i Kristiansand for å delta på Hesteeiere.nos første eiersamling. Dagen ble innledet i et av Parkens konferanserom der DNTs ansvarlige, Tore Kristiansen og Richard Ekhaugen, fortalte om konseptet og planene videre mens eierne fortærte wienerbrød og kaffe.
 
Ulik eierbakgrunn
Tilbakemeldingene var mange og konstruktive, og det var tydelig at det var engasjerte hesteeiere som virkelig investerte følelser i hestene sine. Da et av Thai Holidays seiersløp fra fjorårssesongen ble vist på storskjerm steg stemningen blant de fremmøtte.  Blant de fremmøtte fantes alt fra helt nye hesteeiere, via noen som tidligere har vært med på andelshest, til eiere som ved siden av andelshesten eier syv egne hester!

Besøk hos Tjomsland
Øystein Tjomsland hadde tatt med seg Thai Holiday fra gården og inn på banen, noe andelseierne satte stor pris på. Spørsmålene haglet, i takt med klikkene fra kameraene, over sørlandstreneren, som besvarte med smil og overveide tilbakemeldinger.
- Ut i fra kapasiteten hun har vist blir jeg ikke overrasket om Thai Holiday går 1.12-1.13 til sommeren på en sprint, mente Tjomsland da han fikk spørsmål om hvilken rekord han trodde den tidligere Folkehesten ville stå med etter årets sesong.

Skrøt av Super Gullet
I over en time viste Tjomsland andelseierne rundt i stallene sine, og de fikk hilse på begge Søgne-mannens hester som administreres gjennom Hesteeiere.no. Også Super Gullet, som ligger ute for salg på www.hesteeiere.no, ble hentet frem på gulvet.
- Han har det som skal til for å bli en hest som når millionen i grunnlag, mente Tjomsland.
 
VIP-bord
Andelseierne fikk også hilse på Odd Arne Sagholen, Momarken-treneren bak andelshesten Dee Dee Snyder, og Kjetil Helgestad før turen gikk tilbake til publikumsplassen. Eierne fikk nå ta plass ved sine reserverte bord i VIP-avdelingen, og herfra kunne de med panoramautsikt følge løpene mens Travparkens velkjente buffet kunne fortæres. Vinnerne av dagens quiz kunne glede seg over premier fra Norsk Rikstoto.

 

- Sørlandet en perfekt arena
- Vi er svært fornøyde med fremmøtet og tilbakemeldingene vi har fått fra våre andelseiere i dag. Det er viktig å kunne møte dem ansikt til ansikt for lettere ta imot innspill som kan forbedre konseptet vårt. Sørlandets Travpark var en perfekt arena for en slik samling, og nå ser vi frem til å gjøre slike samlinger til minimum en årlig aktivitet, oppsummerte DNTs Tore Kristiansen.