Bjerring er optimist!

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  02.03.2013
Artikkelbilde
- Se hvor fin Tobros Augustinu er, sa Jan Martin Bjerring til andelseierne.

Folkehesten: Jan Martin Bjerring er strålende fornøyd med Folkehesten Drammen. Han skrøt av hoppa under lørdagens kick-off.

Drammen Travbane hadde lagt opp til et flott kick-off på Drammen Travbane lørdag. Jan Martin Bjerring var utstyrt med mikrofon under hurtigarbeidet med Tobros Augustinu. Han fortalte hele veien hvordan hoppa var. På slutten smattet han på henne skikkelig. På oppløpet kom han med følgende beskjed til andelseierne.
- Her er det bare å bestille billett til Solvalla, sa en tydelig begeistret trener.
Jan Martin Bjerring med mikrofon.

Spesiell dame
Jan Martin Bjerring la ikke skjul på at Folkehesten Drammen er ei spesiell dame.
- Hun er som toppidrettsutøvre ellers. Hun har sine meninger og liker å bestemme. Det er slik de gode hoppene er. Jeg er glad at hun har sine egne meninger. I dag var hun lat når hun travet alene. Det mener jeg er en fordel. Hun har heller ikke vært på bane så mange gangene enda. Det jeg liker med Tobros Augustinu er travet hennes. Hun er meget effektiv og hjemme har jeg kjørt fort over en kort distanse. Jeg har ikke hatt så mange varmblodshester i trening, men jeg har blant annet hatt Last Speed Laday. Han travet 1.11,8a. Travmessig sammenligner jeg Tobros Augustinu litt med ham, sier Bjerring
Tobros Augustinu har et lett og fint trav.

Etter hurtigarbeidet hilste Folkehesten på sine andelseierne.
- Jeg kan garantere at hun ikke biter, sa en lattermild Bjerring. Hoppa sto stille og likte tydeligvis at eierne koste med henne. Eierne virket til å være svært begeistret for sin Folkehest.
Tobros Augustinu hilste både på små og store.

Til slutt ble det servering til eierne, pluss at Bjerring og stalljenta ble intervjuet av sportssjef Tron Gravdal. Jan Martin Bjerring planlegger å kjøre prøveløp i løpet av mars.
- Hesten bestemmer når vi skal starte, men går alt etter planen blir det prøveløp i mars. Nå skal jeg trene henne godt, slik at hun holder høy fart lenger enn kokurrentene. Det er det travløp handler om, avsluttet Jan Martin Bjerring.