Utfordrer travlagene

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  02.05.2013
Artikkelbilde
- Vi heier på Hvalstad Juni, sier medlemmer av Fagerheim og Falkensten Skolekorps og noen andre andelseiere.

Horten og Omegn Travforening stod for salget av andeler i tre år gamle Hvalstad Juni, og overlot senere det administrative arbeidet til Hesteeiere.no.
- Rekruttering er en av de viktigste oppgavene for et travlag. Jeg oppfordrer derfor andre lag til å gjøre det samme, sier Thomas Rousalis, leder i Horten og Omegn Travforening.

Hvalstad Juni er delt opp i 20 andeler fordelt på 17 personer og et skolekorps. Horten og Omegn Travforening har nemlig gitt bort en andel til Fagerheim og Falkensten Skolekorps.
- Vi er opptatt av rekruttering og dermed mente vi at det å gi bort en andel til et skolekorps var en god ide. Korpset består av unge mennesker, som allerede har bevist at de er glade i Hvalstad Juni. Vi har hatt to sammenkomster i andelslaget og begge gangene har det møtt fram masse barn fra skolekorpset. Vi håper også at Hvalstad Juni skal gi ekstra kroner til korpset, selv om det er det sosiale og nærhet til hesten som er det viktigste, sier Thomas Rousalis.

Korpsmedlemmene koser med Hvalstad Juni. Adrian Solberg Akselsen er oppasser til den lovende hoppa.

Det er Lars O. Romtveit som trener Hvalstad Juni. Hoppa har startet fem ganger i år og
travet sterke 1.31,4. Hun er utvilsomt et talent.
- Hvalstad Juni er på alle måter ei veldig fin hoppe, som jeg tror andelslaget vil få det mye moro med. Hun er pen og veldig snill. Jeg skjønner at man fort blir glad i Hvalstad Juni. Det at Hesteeiere.no administrer andelslaget er veldig bra. De er proffe og seriøse å forholde seg til. Eierne får også regnskap og informasjon hver måned. Jeg kan trygt anbefale Hesteeiere.no, sier Lars O. Romtveit.

Nye eiere
- Vi i Horten og Omegn Travforening mener det er svært viktig å skaffe nye hesteeiere. Det kan fort bli for mye arbeid å administrere et andelslag. Derfor er det perfekt å overlate denne jobben til Hesteeiere.no. Vi oppfordrer andre lag til å kontakte sin lokale trener. Sammen med treneren starter letingen etter den rette hesten. Laget er salgsapparatet. Det å selge 20 andeler skal være en forholdsvis enkel oppgave. Dette er viktig for travsporten, pluss at det er veldig moro. Laget vil få et eierskap til hesten. Jeg råder lagene å finne startklare hester. Dermed får eierne oppleve spenningen rundt det å eie hest med en gang, sier Thomas Rousalis. 

Hvalstad Juni er ei smekker og vakker hoppe.

Hesteeiere.no
Det er Det Norske Travselskap som står bak Hesteeiere.no. Til nå administrer de seks hester.
- Vi er veldig glade for at Horten og Omegn Travforening tok på seg oppgaven med å selge ut andelene i Hvalstad Juni og at vi skal administrere andelslaget. Det er også veldig moro at skolekorpset er med og eier hoppa. Her får mange stifte bekjentskap med hest og travsport som er helt nye fjes. Det er særdeles viktig at vi når utover vår egen krets, og dette er et flott tiltak i så måte. Andelstreffet der de fikk møte hesten sin og klappe og kose med den, viste at det allerede er knyttet et sterkt bånd. Fantastisk moro, sier Tore Kristiansen, organisasjonssjef i Det Norske Travselskap.

Tommelen opp for Hvalstad Juni og Hesteeiere.no. Fra venstre: Thomas Rousalis,
Stig Gyllensten, Tore Kristiansen og Lars O. Romtveit.