Første andelshest fra Trøndelag

Skrevet av Richard Ekhaugen,  06.05.2013
Artikkelbilde
Lovende Troll Ess er nå ute for salg hos Hesteeiere.no. Foto: Privat.

Allerede i det han legges ut for salg er det forhåndssolgt fire andeler i tre år gamle Troll Ess. Dermed er den første andelshesten fra Trøndelag ute for salg hos Hesteeiere.no.

Tre år gamle Troll Ess avla sine mønstringsløp allerede i mai som toåring. Med dette som utgangspunkt, og med seiersgrossisten Prins Tom (9 seire/288 000 kroner) som storebror, ble Troll Ess tidlig en aldri så liten snakkhest.

- Traver som ei klokke
- Troll Ess er fortsatt grønn, men traver som ei klokke. Det er snakk om en veldig fin hest, men han har ikke vært hurtigkjørt før jeg fikk ham i trening. Han må lære litt, men jeg mener han skal være klar for prøveløp om halvannen måneds tid. Troll Ess har mange fine løp i DNTs Unghestserie med 30-40 000 kroner i førstepremie her oppe utover høsten, understreker trener Inge Melby.

Erfaring fra Frankrike
Inge Melby har det seneste året arbeidet som førstemann på den fremgangsrike svenske treneren Jörgen Westholms franske filial på Grosbois utenfor Paris. Med Melby som ansvarlig i travlandet i sør kjørte Westholms hester inn 4,5 millioner kroner og tok 20 seire, ny seiersrekord for Team Westholm. Nå presenterer den hjemvendte trønderen en spennende 3-åring for salg hos Hesteeiere.no.

Last ned kjøpetilbud på Troll Ess her