Tvedt nummer seks i EM

Skrevet av Even Elvenes, Equus.,  28.06.2013
Artikkelbilde
Herman R. Tvedt ble nummer seks i EM.

Mons, Belgia: Årets Europamesterskap for lærlinger ble avviklet på den belgiske travbanen Mons fredag kveld. Vant gjorde hjemmehåpet Gert Sucaet, mens den norske deltageren Herman R. Tvedt ble nummer seks sammenlagt.

EM-deltagerne kusket totalt i fire løp, og Herman R. Tvedt greide en solid annenpremie i ett av oppgjørene. Den unge mannen med fødested Bergen tok også med seg en tredjeplass, men fikk svake plasseringer med de to siste hestene han kusket. Tvedt sluttet med 27 poeng.

Tøff kjøring
- Jeg innledet med å bli kjørt rett ned i det første løpet. Enkelte av deltagerne tok realt for seg. I det neste tapte jeg på målfoto, før jeg opplevde å få en svak hest som var skeiv i sulkyen, og som orket lite. I det siste EM-løpet var jeg uheldig og ble dyttet ut et ekstra spor på siste langside. Hesten presterte godt og rakk fra til tredjeplassen. Jeg føler at jeg manglet nødvendig flaks i kveld, sa Herman R. Tvedt over telefon fra Belgia.

Sterkt av danske Rask
Suecaet fra Belgia tok altså EM-tittelen med 36 poeng, danske Jeppe Rask havnet på 32 poeng, like mange som den tyske kusken Victor Gentz, men hadde en bedre besteplassering, og ble ved sølvmedaljen.
Jeppe Rask arbeider hos Bo Westergaard, og har vunnet flere løp i Norge.