Tengsareid ble norgesmester

16.06.2013
Artikkelbilde

Åsbjørn Tengsareid forsvarte sin posisjon fra dag én etter NM for travtrenere. Han kusket med den gule ledertrøya hele søndagen og gikk seirende ut med NM-gull i hånda for tredje gang i karrieren.

Det ble spennende til det siste løpet av NM, dag to. Tengsareid ledet, men hadde Gunnar Austevoll, Jomar Blekkan og Hans Christian Holm i hælene før det siste og avgjørende løpet. Blekkan ble nummer tre med Vikens Malabar, og ble dermed nummer to sammenlagt. Gunnar Austevoll hadde ingen heldig start og endte sist fra spor tre med Home Made som hadde problemer med å plukke hester nedover oppløpet da det løste seg. Uansett sikret Austevoll seg bronsemedaljen. Noen høy plassering på resultatlisten i løpet fikk ikke vinneren Åsbjørn Tengsareid med Sarzaparilla som var relativt lite betrodd, men det spilte ingen rolle. Tengsareid hadde sikret seg en føring før løpet som ble avgjørende.
- NM henger høyt for meg. Bare det å få kjøre mot kusker jeg har sett opp til siden jeg var guttunge, har vært stort for meg. Det ble litt taktikk før siste løp. Forspranget ebbet ut hele veien, men heldigvis holdt det. Helga har gått over all forventning. Det har vært et kjekt arrangement. Å kjøre Trøndelagspokalen setter spissen på det hele. Det har vært veldig kjekt å kjøre foran så mange folk som det har vært i helga, spesielt i går – lørdag, uttalte norgesmesteren etter at gullet var sikret.

Finaledag
Slik utartet de øvrige NM-løpene denne finaledagen:
I det første av fem NM-løp for travtrenere på den siste og avgjørende dagen, var det Ove Wassberg som tok det første stikket. Sammen med Karon Beach ledet ekvipasjen hele veien og vant til slutt på lette bein. Wasserg rykket dermed opp til en foreløpig andreplass bak Åsbjørn Tengsareid som fortsatt var i toppen etter dag én.

128-oddser
I det andre løpet satte Gunnar Austevoll inn et sjokk i form av Hambler’s Diamond som vant til drøyt 128 i vinnerodds. Ekvipasjen kom langt ute i banen nedover oppløpet og vant til slutt kontrollert foran Tom Erik Solbergs First Coin.

Stikk til Gundersen
Geir Vegard Gundersen vant det tredje NM-løpet for dagen med andrevalget Bo Brady i V65-3. Ekvipasjen overtok føringen og passerte samtidig første 500 meterne på 1.13,6. De øvrige fikk langt fram da Gundersen rykket til seg flere lengder på den siste bortre landsiden, og seieren ble komfortabel. Jomar Blekkan ble toer bak favoritten Marionmetropolitan som avsluttet godt etter galopp, mens Kai Johansen ble tredje bak Donas Super Max.

Extreme avslutning
Vidar Hop og Glad Coctail T. ledet svært lenge i det fjerde NM-løpet, V65-4, men ytterst i banen speedet Thai Extreme sammen med Hans Christian Holm inn til knepen seier.