Ponnilandsleiren ble en suksess!

Skrevet av Espen Edvardsen,  25.06.2013
Artikkelbilde
Foto: Åge Liland

I helgen ble det arrangert ponnilandsleir for 15 gang, og i år var det Bergen Travpark som arrangerte leiren for første gang.

Forventningsfulle barn og unge tok turen til Bergen med interesse for ponni og hest. Bergen Travpark og Vestenfjeldske travforbud hadde lagt lista høyt i forbindelse med årets leir. Over 100 unger og 96 ponnier var ute og konkurrerte både lørdag og søndag under arrangementet i Bergen.

 


Foto: Åge Liland

Værprognosene var negative hele uken, men når helgen kom var også værgudene på Bergen sin side.

Foto: Åge Liland

Ponnitrav er DNTs satsing på rekrutterende virksomhet blant barn og ungdom. I helgen fikk vi et klart tegn på at engasjementet og interessen er stort blant de unge. Vårt mål er at kuskene som holder på med ponnitrav etter hvert kommer inn i voksentravet. Flere av de aktive hadde målene klare. De skulle satse videre med hest også etter ponnitravet.

Ponnilandsleiren 2013 ble åpnet med en verdig og stilfull innmarsj, der alle deltagerne kom inn fra svingen og i rekke fra hvilket forbund de representerte. Man ble samlet på seremoniplass hvor det ble fotografering, og en åpningstale av DNTs  Elin Bergseth. 

Foto: Åge LIland

På lørdag og søndag ble det avviklet hele 23 løp. Der fire av dem var for rekruttkusker. Alle deltagerne fikk hvert sitt svetteteppe som de defilerte med. Ronny Halvorsen, Øyvind Austevoll og Svein Ove Wassberg var på seremoniplass og delte ut tepper til ponniene etter løpene. Flere av løpene var jevne og det ble kamp helt fram til døra.

Lurine Miranda og Asterix i oppløpsduell

Lurine Miranda og Asterix i en herlig oppløsduell. Foto: Åge Liland

På lørdagskvelden var det premieutdeling i restauranten hvor undertegnede og Jan-Inge Ringen delte ut premier til deltagerne. Alle fikk flotte deltagerpremier, diplom, samt de tre beste fikk pokaler i de respektive løpene. Aagot Stordahl hadde også laget tre bunader, som ble delt ut til kusken av den raskeste A og B ponnien, som ikke hadde vunnet bunaden fra før. Det ble også trukket ut en bunad bland rekrutt kuskene.

Rekruttløp, Tomtebo Turbin sammen med Andreas Wassberg. Foto: Åge Liland

På kvelden var det grilling, diskotek og Vegard Lelte 2'eren fra idol 2011, som hadde en kort seanse der han spilte 4-låter sammen med Bård Lelte. Det var kun positivitet og blide fjes blant de unge deltagerne, noe som gjenspeilte seg under hele helgen.

Piggybank verdens raskeste travponnihoppe.

Den mest imponerende vinneren var Piggybank på lørdagen. Hoppa til Nora Hagelund Holm var helt fantastisk i Bergen Tavparks ponniløp. Nora var klar på forhånd. Hun skulle gjøre alt for å kjøre under 1.40. Når løpet startet var Nora veldig offensiv. Piggybank var tidlig å finne i tet, og hun holdt et jevnt hardt tempo i front. Hun åpnet første 500 meter på 1.44, videre lød passeringene på 1.39 første 1000, og hun kom i mål på sterke 1.36,8 med en kort galopp på oppløpet. Det kunne gått enda fortere om ikke Piggybank hadde galoppert på oppløpet.

 

Foto: Åge Liland

Dette er den tredje raskeste ponnitiden gjennom tidene, men er den raskeste tiden som noen gang er travet i Norge. Det er kun Gumino og Tyson 11 536 som har travet fortere. Gumino presterte 1.36,1a over 1640 meter på Jägersro, og Tyson 11 536 har travet 1.36,5 som raskest. Det skal sies at det er ingen travponnihoppe som har travet raskere i historien.

Man kan ikke si noe annet enn at årets ponnilandsleir ble en stor suksess. Det ble lagt ned enormt mye arbeid i forkant av årets ponnilandsleir, og det fikk man igjen for i helgen. En stor takk rettes til Bergen Travpark og Vestenfjeldske travforbund som gjorde en fremragende jobb.

Resultatlister fra ponnilandsleiren kan dere se her.