MAX-helg for Siv Emilie

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  21.06.2013
Artikkelbilde
Siv Emilie Løvvold ble nordisk mester i monté i 2011. Nå jakter hun på NM-tittelen. Foto; Hesteguiden.com

Siv Emilie Løvvold er inne i en hektisk uke: Chatvert på VGTV tirsdag, Bjerke onsdag, monté-NM fredag og lørdag. I tillegg; gjesteopptreden i MAX-sendingen lørdag!

20-åringen, som har vunnet 25 av 61 montéritt i år, går som man skjønner ikke på lavgir. Hun har dessuten nettopp fullført det andre året av sin Bachelor i Økonomi og Adminstrasjon på Høgskolen i Vestfold. Ett studieår gjenstår, etter den dagen er ingen planer spikret.
- Men monté og jobb i Frankrike kan være aktuelt og et realistisk mål. Men intet er bestemt, sier Siv Emilie med blikket litt fram i tid.

Fotballfortid
- Studiene går allright, men travet har lett for å gå foran, oppsummerer Siv Emilie som også har fortid som en habil fotballspiller i aldersbestemte klasser for Vear. Som sentral midtbanespiller; ingen uviktig plassering på et fotballag.
- Gøy med U21-gutta! Morsommere enn å følge A-landslaget, sier Siv Emilie som nå har blikket rettet mot NM i monté: To ritt på Jarlsberg fredag, tre på Drammen lørdag; rytterne rir i fire av de fem løpene.
Ett av løpene inngår i V75; det er V75-2 der Lumiere De Nuit og Elisabeth Jensen er forhåndsfavoritter.

- Elisabeth er NM-favoritt
- Ut fra trekningen er Elisabeth NM-favoritt. Hun blir en hard nøtt å knekke. Men jeg setter meg på ryggen for å vinne. Det gjør jeg alltid, sier Siv Emilie og bekrefter vinnerviljen og målbevisstheten som har kjennetegnet henne fra dag én på hesteryggen.
Hun red sitt første løp som 16-åring, er regjerende champion i Norge og har allerede blitt nordisk mester. Men en NM-tittel mangler monté-eneren. En annenplass er beste plassering så langt. Tittelforsvarer er Malin Berås som ble en suveren vinner i fjorårets NM.

DUELL: Fra fjorårets NM; Malin Berås innvendig holder unna for Siv Emilie Løvvold utvendig.

Monté i V75
Innen 2015 skal åtte prosent av alle varmblodsløp og sju prosent av alle kaldblodsløp være for monterytterne.
- Vi er inne i V75 nå. Det er bra og viktig, sier Siv Emilie som alltid er godt pålest i forkant av løpene. Her følger hennes vurdering av V75-2 på Drammen lørdag:

- 7 Lumiere De Nuit (Elisabeth Jensen, red. anm.) er en naturlig favoritt. Rapporteres i stadig bedre form.
- 8 Pine News (Kristine Kvasnes, red. anm.) er nok førsteutfordrer. Speeder veldig fort - og kan ta ned favoritten hvis han er på skuddhold ut på oppløpet. Pine News imponerte sist.
- 6 Astral Protection, som jeg rir, møter bedre hester enn han pleier. Var veldig god for meg i to seiersløp, skuffet vel litt sist i Bergen, men var heller ikke heldig. Vi tar det litt rolig ut, rir til slutt.
- 2 Sense of Beauty (Hege S. Morken, red. anm.) står i fint spor og har fordel av Drammensprofilen. Her blir det tett, hesten er heller ikke helt borte.
- 10 Family Gun (Renee M. Sandersen, red. anm.) gikk et sterkt løp sist og er heller ikke sjanseløs, men jeg tror som nevnt at Lumiere De Nuit er vinneren, sier Siv Emilie som kommenterer sine NM-ritt:
- 9 Tichy's Tale (1. løp, Jarlsberg fredag i kveld) er det premie som gjelder for. Kanskje trippel.
- 3 Shoguns Larabella (1. løp, Drammen lørdag) vant jeg med på Sørlandet 9. juni. Er en vinnerkandidat med feilfri avgang, men kan altså galoppere. Kanskje dette er min beste sjanse av NM-rittene.
- 6 Astral Projection (5. løp/V75-2, Drammen) har som sagt vært god for meg. Jeg håper.
- 3 Carolina K. (11. løp, Drammen) er ute etter en plassering.