Høitomt på tredjeplass i VM

Skrevet av Jan Elvestad, Equus,  13.06.2013
Artikkelbilde
Eirik Høitomt ligger på tredjeplass i VM for travkusker.

Frankrike: Eirik Høitomt kjørte seg opp en plass under dagens løp i VM for travkusker. Han ligger på en fin tredjeplass før det siste løpet på Vincennes på lørdag.

Eirik Høitomt har ennå ikke fått en seier under årets mesterskap, men har kjørt fine løp og samlet jevnt med poeng.
I dagens løp hadde han litt blandet hestemateriell, som han forvaltet på beste vis. Han fikk plasseringene 4-7-8-3-4 i dagens fem løp, noe som altså gjorde at han rykket opp på en fin tredjeplass i sammendraget.

Fransk vinner
Spenningen om vinneren er allerede over, franske Pierre Vercruysse er allerede mester før siste løpet skal kjøres. Det er også klart at svenske Bjørn Goop vil bli nummer to. Derimot er det kamp om tredjeplassen mellom først og fremst Høitomt og finske Mika Forss. Kun to poeng skiller i Høitomts favør før siste og avgjørende løp.

Uvant kjørestil
Høitomt kan fortelle at det for han er litt uvanlig kjørestil i løpene. Mens løpene i Norge oftest blir "satt" etter at startrushet er over blir det mange posisjonsbytter i VM-løpene. En kjørestil som den norske representanten ikke er helt fortrolig med.
Han kan videre fortelle at hestemateriellet er av ok kvalitet, mens noen av deltagerne har vært meget heldige i trekkingen av hester til løpene.