Høitomt med i toppen

Skrevet av Henrik Salberg, Equus,  10.06.2013
Artikkelbilde

Dag to i VM for kusker er unnagjort. De fire løpene i Caen er kjørt og Eirik Høitomt ligger fortsatt på fjerdeplass - men like mange poeng som tredjeplassen.

De fem første løpene ble i går kjørt i franske Reims, mens de i dag kjørte fire løp i Caen. Etter gårsdagen lå Høitomt på en fjerdeplass, og etter dagens løp forsvarte han den posisjonen. Men steget er ikke langt opp. Nordmannen har like mange poeng som tredjeplassens Frontera Pocovi, men sistnevnte har en seier i boet.

Dagens første stikk gikk til David Butcher fra New Zealand, andreplassen til amerikanske Jason Bartlett og tredje til italieneren Enrico Bellei. Høitomt ble nummer åtte med hesten Velours Darche etter innvendig reise.

Une Reine d'Avril var Høitomts håp i det andre løpet, men hesten hadde lite å sette inn etter en fin reise og det ble notert en niendeplass etter at en annen ekvipasje ble disket. Favoritten vant med Pierre Vercruysse i sulkyen. Canadieren Trevor Henry ble nummer to, mens tredje gikk til østerrikeren Gerard Mayr.

I det tredje løpet ledet Høitomt til rett før mål, men måtte til slutt se seg slått av finske Mika Forss, og nordmannen ble nummer to. Tredje gikk til New Zealand og David Butcher.

I dagens siste løp vant finske Mika Forss igjen, foran østerrikeren Mayr - og Høitomt ble knepent slått av sistnevnte, og noterte med andre ord en fin tredjeplass.

Topp 5 etter dag to:
1. P. Vercruysse 115 poeng
2. B. Goop 75 poeng
3. A.F. Pocovi 72 poeng
4. E. Høitomt 72 poeng
5. M. Forss 69 poeng