Folkehesten 2014 vedtatt

Skrevet av Espen Edvardsen,  10.06.2013
Artikkelbilde

I fredagens styremøte i DNT, ble Folkehesten 2014 vedtatt med de endringer som tidligere har fremkommet i media. Det betyr for travet sin del at konkurransesesongen neste år kan bestå av norskfødte hester i alderen tre til syv år, og at sesongen starter allerede i januar.

Vi har tatt en prat med prosjektleder Kim Are Sveen for å få høre litt mer om bakgrunnen for de endringene som er foreslått:

- Folkehesten er ment som et rekrutteringskonsept hvor vi ønsker å få nye hesteeiere til sporten. I en undersøkelse vi gjennomførte nylig hvor over 1500 andelseierne svarte, oppga hele 87% av dem at det viktigste for dem var når hesten startet. Ved å gjennomføre de grepene som nå er foreslått, vil vi kunne utvide konkurransesesongen med to til tre måneder ved at trenerne kan plukke seg ut løpshester som er klare til å starte umiddelbart. Disse to grepene mener vi samlet bør kunne gi langt flere starter pr. hest og derved flere opplevelser for hesteeierne i løpet av sesongen. I tillegg håper vi med dette grepet også å få flere hester til start i V75 og på den måten også både nå flest mulig eiere, samt eksponere konseptet best mulig. Det vil imidlertid være fullt mulig for Folkehesttrenerne å velge 3-åringer dersom man ønsker det. Som fjorårets og årets Folkehester har vist oss, så er det spennende å følge utviklingen til unghestene, i tillegg er det et godt løpstilbud.

Hva skjer videre nå?
- Invitasjon til samtlige A-trenere om å søke om å få bli Folkehesttrener for 2014-sesongen, vil bli sendt ut tidlig denne uken. Vi håper å ha samtlige trenere klare før sommerferien slik at disse skal få best mulig tid på seg til å plukke ut sin hest.

Og når starer salget av andeler?
- Salget av andeler er planlagt til å starte 1. november. Nytt av året er man ved salgsstart nå vil vite hvilken hest man er med å kjøper andeler i, hvilket også har vært forespurt tidligere. Mens det tidligere år på forhånd har vært mye fokus rundt trenerne, får vi for Folkehesten 2014 også med oss hestene fra første stund. Jeg ser fram i mot en meget innholdsrik sesong med stor spenning og mange opplevelser for eierne, avslutter prosjektlederen.