NM-gull til Ulsrud Tea og Tekno Odin

20.07.2013
Artikkelbilde

Både Tekno Odin og Ulsrud Tea var favoritter til å vinne hvert sitt NM-gull. Og begge innfridde til de grader.

Tekno Odin var klar favoritt til å vinne norgesmesterskapet på hjemmebane for hingster og vallaker i kaldblodsklassen lørdag. Trener og kusk Øystein Tjomsland dro unna i et tøft tempo hele veien, og Tekno Odin gav publikum en oppvisning til enkel seier.

Oppvisning på hjemmebane
Unikumet Tekno Odin, trolig verdens beste kaldblodshest, hadde ingen problemer med å ta NM-gull på Sørlandets Travpark. Sørlendingen Øystein Tjomsland styrte til tet ut av den første svingen i et tøft tempo. Derfra holdt Tjomsland farten oppe bak sin hest hele veien i løpet over 2609 meter. Inn i den siste svingen hadde samtlige, med unntak av Bork Odin, problemer med å følge Tekno Odins tempo. Men på oppløpet måtte også Bork Odin gi slipp, og Tekno Odin vant med flere lengder til vill jubel hos både Tjomsland og de fremmøtte.
- Han løste veldig bra fra start, men ble kanskje litt pigg etter startrushet. I dag fikk vi virkelig vist hvem som var best, sa Tjomsland og siktet til Gylden Balder som har slått Tekno Odin tidligere i år.
- Jeg snakket til hesten rundt den siste svingen, og da stakk han unna igjen. Jeg hørte jubelen fra publikum nedover oppløpet, og det var ekstra deilig å innfri når jeg la press på meg selv før start. Hesten er bare fem år gammel og første års senior, så det var en sterk prestasjon å vinne til ny norsk rekord, sa han videre.

Førstepremien i løpet var på 250 000 kroner, og vinnertiden ble 1.22,4/2609 auto som også er ny norsk rekord over den lange distansen.
Sølv gikk til Bork Odin, mens en tapper Gylden Balder tok bronsjen.

Følelsesladet NM-gull
Endelig fikk hun sin storløpsseier. Ulsrud Tea var stor favoritt til å vinne norgesmesterskapet for hopper, og innfridde til fulle.
Det ble mye følelser i sving på seremoniplass. Trener Ove Kenneth Karlsen måtte få et øyeblikk på å hente seg inn idet hans stjernehoppe gikk over målstreken.
- Fantastisk!, kommenterte en rørt trener rett etter løpet.

Tidlig i tet
Kusk Svein Ove Wassberg styrte resolutt til tet etter rundt 500 kjørte metere. Etter å ha gått klar av en galoppfylt første sving, ble tempoet nemlig dempet mye der framme. Vel i tet var seieren aldri i fare for seksårshoppa Ulsrud Tea som ble belønnet med NM-gull, laurbærkrans og 250 000 kroner. Oppløpet ble en defilering for kusk Wassberg som tok i mot øredøvende jubel hos de mange fremmøtte på Sørlandets Travpark lørdag. Over målstreken viste rutinerte Wassberg følelser, og gav seiers gest.
- Vi fikk en fin start, og kjørte fram til tet da de dempet i front. Jeg visste jeg hadde den beste hesten, men hadde respekt for konkurrentene på forhånd. Nedover den siste bortre langsiden var jeg ikke bekymret. Hun fikk sin velfortjente storløpsseier. Dette er stort, sa en tydelig rørt Svein Ove Wassberg på seremoniplass.

Glad trener
Trener Ove Kenneth Karlsen fikk noen minutter på å summe seg før han kommenterte følgende på seremoniplass:
- Dette er det største som har skjedd meg!
- Hesten har en «gå-på-vilje» som jeg aldri har vært borti før. Jeg så ingenting av løpet, fortalte Karlsen videre og siktet til at han var tydelig nervøs i forkant av løpet.

Vinnertiden på norgesmesteren for hopper ble 1.24,4/2140 autostart.
Sølv gikk til Vinnerlykka, mens Vår Faxa tok bronsje.