Kontra: Håp for Yarrah!

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  15.01.2013
Artikkelbilde
Nå ser det ut til at kretsen rundt Yarrah Boko kan puste lettet ut.

Først kom beskjeden om at Yarrah Boko var skadet. Nå ser det ut til at vår travyndling likevel er frisk.

Her kommer kontrabeskjeden som kan sende Trav-Norge opp igjen fra kjelleren: Veterinær og klinikksjef Lars Moen har sett på bildene av Yarrah Bokos skade. - Det er fortsatt et håp om at Yarrah Boko kan starte i Prix d'Amerique, sier Moen til rikstoto.no tirsdag morgen.

Han fikk bildene på mail fra Frankrike i dag morges. Og sammenlignet dem med de siste som er tatt av Yarrah Bokos gaffelbåndskade (venstre frambein, red. anm.).
- Jeg forestilte meg noen helt andre bilder, oppsummerer Moen til rikstoto.no

Kontakt med Frankrike i dag
- Det er litt mørkere rundt skadefeltet. Arealmessig er det ganske likt sammenlignet med bildene vi har, omfanget er altså det samme. Om det er en reskade og akuttisering, eller om det skyldes det tekniske utstyret er umulig å si.
Det brukes forskjellig ultralydutstyr forskjellige steder, derfor sier jeg det på denne måten. Jeg kommer til å ta kontakt med de franske dyrlegene tirsdag ettermiddag. Så får Yarrah Boko følges klinisk der nede. Forøvrig; blødninger er et folkemunneutrrykk, vi snakker her om fibre og sener som er revet av.
I neste omgang vil det bli tatt ny ultralyd førstkommende mandag. Så vil vi igjen se på bildene. Deretter tas en endelig avgjørelse. Dette blir som idrettsutøvere som skal starte i VM eller OL. Situasjonen vurderes fortløpende, sier Lars Moen.

- Så det er håp i hengende snøre?
- Ja, det er det. Jeg understreker selvfølgelig at det er eier og trener som tar den endelige avgjørelsen, sier Lars Moen og lar det skinne klart igjennom at usikkerhet også mandag ikke er den beste inngangen til et grønt lys for PdA-start.

Opptur igjen!
- Jeg holdt meg fast i stolen, sa Jan-Erik Andresen tirsdag morgen da beskjeden fra Lars Moen kom.
Søndag var han i himmelen i Paris da Yarrah Boko vant Prix de Belgique. Mandag opplevde han sin største nedtur i travsportssammenheng.
Nå kom en ny opptur - det er igjen håp om at drømmen kan gå i oppfyllelse; starthest i løpet som har større prestisje enn alle andre løp. Og ingen hvilken som helst starthest.
- Nå blir det kalde omslag for Yarrah Boko om dagen, varme om natten. Så får vi vente på bildene som tas neste mandag - og håpe sier Jan-Erik Andresen.
Hele trav-Norge håper også!