Fantastiske Yarrah Boko

13.01.2013
Artikkelbilde
Yarrah Boko og Trond Anderssen.

Vincennes: I dag ble et av de større løpene for året kjørt på Vincennes, Prix de Belgique. Etter å ha fått et perfekt løp av sin kusk stod Yarrah Boko igjen som en sikker vinner.

Det er Pierre Vercruysse som har blitt Yarrah Bokos kusk i Frankrike denne vinteren. Han ga hesten et helt perfekt løp underveis, og i sluttfasen kunne de vinne løpet sikkert.

Perfekt kusking
Vercruysse traff starten perfekt, og fikk teten direkte. Etter litt posisjonsendringer satte feltet seg etter 500 meter. Det var med Lutfi Kolgjini og Juggle Face i teten, mens Yarrah Boko satt flott plassert i tredje par innvendig. Tempoet var forholdsvis moderat, 14,5 første kilometeren. Kolgjini skrudde tempoet suksessivt opp utover i løpet, den neste kilometeren gikk unna i 13-fart.
Ut mot oppløpet fikk Vercruysse tråklet seg åpning med Yarrah Boko, og de kunne stikke unna til en sikker seier med en halv lengde.

Lite betrodd i Frankrike
Blant spillerne i Frankrike var Yararh Boko lite betrodd, han ga hele 23 i odds på banen. I den norske poolen var han klart mer betrodd, vinneroddsen ble her 4,35. Vinnertiden ble 13,4 over distansen 2850 meter. Førstepremien i løpet var på 60.000 euro.

Sikter mot Prix d'Amerique
I og med denne seieren er Yarrah Boko kvalifisert for årets Prix d'Ameriqe om fjorten dager. I følge eieren, Jan-Erik Andresen, og trener Trond Anderssen er dette årets store mål. Etter dette løpet er det bare å glede seg til søndag 27 januar.

Alt vel etter løpet
Trond Anderssen kunne etter løpet fortelle at alt stod bra til med hesten. Han var nede i hvilepuls nesten umiddelbart, noe som tyder på at løpet ikke tok veldig hardt på han, sier "Buller'n". Nå blir det å kjøre det faste opplegget fram mot Prix d'Amerique, avslutter Trond Anderssen.