Stor interesse på Sørlandet

Skrevet av Baard Larsen,  25.02.2013
Artikkelbilde
Dian Gazell og Kjell Løvdal møtte andelseierne.

Folkehesten: Under presentasjonen av Dian Gazell søndag var det drøyt 220 andelseiere som fant turen til Sørlandets Travpark.

Søndag hadde Sørlandets Travpark invitert alle de 1.000 andelseierne til en presentasjon av Folkehesten Sørlandet, som Dian Gazell er mer kjent som.
Av de 650 andelseierne på Agder, der mange eier flere andeler, hadde drøyt 250 personer funnet veien til travovalen. Dette er ny rekord for prosjektet.

Storfornøyd
Trener Kjell Løvdal kan fortelle at det under presentasjonen av fjorårets hest var rundt 140 fremmøtte, og blir derfor gledelig overrasket når travparken kan fortelle at 220 andelseiere var påmeldt til samlingen.
- Det er veldig trivelig at så mange har tatt turen til Sørlandets Travpark for å hilse på Dian Gazell. Nå får de sett hesten først sammen med meg og etterpå skal hun vise seg i banen mellom to av løpene her. Så dette blir bra, sier en storfornøyd trener.
Han fikk mange spørsmål fra andelseierne omkring den tre år gamle hoppa, med alt fra treningsmetoder til stamme, forventninger og starter.

Lokaldebut
- Det første løpet til Folkehestene skal alltid være på hjemmebanen så vi planlegger å starte Dian Gazell på Sørlandets travpark under den siste kjøringen i april. Før den tid skal hun i begynnelsen av april avlegge sitt prøveløp, noe jeg regner med skal gå bra, fortalte Løvdal.
- Vi har hatt fine treningsforhold på Vegårshei gjennom vinteren og har sluppet unna skadeavbrekk. Riktignok sto hun over to treninger for en ukes tid siden grunnet et sår, men dette har ikke vært negativt. Jeg optimist med tanke på fremdriften hennes, la trenere til.
Med tanke på at Kjell Løvdal begynte som B-travtrener i 1987, og tok ut A-trenerlisens tre år senere, er det en erfaren mann som står bak treårshoppa.

Stor tro
En av de fremmøtte andelseierne var Willy Salvesen fra Grimstad, som kan fortelle at han har hele fire eierandeler á 375 kroner i hesten. Salvesen har selv hatt mange travere opp gjennom årene og ser et stort potensiale i Dian Gazell.
- Stammen er god, hesten har en god trener og har fått bra med trening i over ett år. I tillegg har hun vært skadefri og utvikler seg bra. Jeg har sto tro på at Stall Sørlandet, som står bak Folkehesten Sørlandet, har fått tak i en flott traver, oppsummerer Salvesen.
- Kjell Løvdal har lagt en fornuftig plan for hesten og forhaster seg ikke. Hoppa gikk bra i mønstringsløpet i fjor og blir spennende å se i prøveløpet til våren. Når vi i tillegg ser t interessen for hesten er så stor som i dag under kickoffet, håper jeg det blir enda flere som finner turen til travbanen når Dian Gazell kommer til start, avslutter han.

Flott steg
Det var så mange som fant turen til travparken søndag at arrangørene måtte dele dem opp i flere grupper. Mens noen så på Dian Gazell var andre innom Travskolen og tittet på ponnier, enda en gruppe var innom en av de andre stallene mens den fjerde gruppa var ved stallkroa og fikk kaffe.Etter visningen av hesten var det informasjon om Folkehesten-prosjektet fra travsportens ansatte og Løvdal i et møterom på travparken før alle gikk til middag. Rett etter var det tid for å se Dian Gazell i løpsbanen for første gang i regi Folkehesten Sørlandet.
Og den tre år gamle hoppa gjorde et veldig flott inntrykk i sin presentasjon. Trener og kusk Kjell Løvdal testet henne først i voltesystemet, noe som gikk smertefritt, før hun jogget noen runder på Sørlandets Travparks tusen meter lange oval. Spensten og steget var det ikke noe å utsette på, og hesten klippet ørene underveis og virket til å stortrives i løpsbanen.
Her har nok Kjell Løvdal og Stall Sørlandet fått tak i et flott individ til sine 1.000 andelseiere. Hvor flott, kan man få en pekepinn på i slutten av april når hoppa debuterer i totalisatorløp på hjemmebane.

Et meget positivt kickoff på Sørlandets Travpark.