Fetter'n T.G. vant i Paris

Skrevet av Henrik Salberg,  21.02.2013
Artikkelbilde
Familien Teien Gundersen var på plass og kunne se familiehesten Fetter'n T.G. vinne på selveste Vincennes torsdag. Foto: Erik Håkonsen

Vincennes: Geir Vegard Gundersen og Fetter'n T.G. vant det første kaldblodsløpet Prix des Trotteurs på Vincennes torsdag ettermiddag etter et strålende løp.

- Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg er strålende fornøyd med løpet. Jeg satte meg rolig utvendig for Raggmunken og passet på Persson, så kjørte jeg for fullt nedover oppløpet. Dette er fryktelig stort, spesielt når det er en familiehest, fortalte Geir Vegard Gundersen rett etter løpet til Equus' Erik Håkonsen som er på plass i Paris. Initialene "T.G." står for øvrig for familienavnene Teien Gundersen.

Gundersen var godt fornøyd med varmingen på forhånd med Fetter'n T.G.
Gundersen tok det pent fra spor ni (ytterst bak bilvingen) og la seg fjerde utvendig fra start med Fetter'n T.G. Den norske ekvipasjen tok sats tusen meter igjen til mål og dro tredjesporet resten av løpet. Raggmunken hadde koblet et grep om lederen der framme, mens Fetter'n T.G. nærmet seg hele veien. Kort før mål satte tøffingen Fetter'n T.G. kloa på Raggmunken og vant det første av de to kaldblodsløpene.

Trons Pila: Tok det pent fra start. Tredje utvendig, ble med i rygg på Keisar som igjen lå i rygg på Fetter'n T.G. tusen meter igjen til mål. Gikk siden på via fjerde- og femtesporet ut mot oppløpet. Stod på meget bra til mål til femteplass.

Føynland Kongen: Lå i lederrygg. Letet luke inn på oppløpet da lederen trøtnet. Fikk etter hvert ledig rom på innersporet. Stod på anstendig - gikk for maning den siste biten til sjuendeplass.

Brødsjø Stina: Blåste til tet fra spor åtte. Tøft tempo. Ble trøtt inn på oppløpet.

Persson ble sittende i andre par utvendig med Guli Järven da Fetter'n T.G. kom via sporene. Guli Järven søkte luke som pigg hele veien nedover oppløpet, og ble nummer tre - tilsynelatende med mye krefter spart!

Diskvalifiserte underveis i løpet: 10 Metkutus og 11 Suikun Rilla.

1. plass: 9 Fetter'n T.G.
2. plass: 7 Raggmunken
3. plass: 2 Guli Järven
4. plass: Keisar
5. plass: Trons Pila
6. plass: Hibogubben
7. plass: Føynland Kongen

Førstepremien var på 10.000 euro.
Passeringstider: 1.20,0/600m - 1.21,3/1100m - 1.23,9/1600 m.
Vinnertiden ble 1.24,3/2100 autostart.

Det andre kaldblodsløpet går søndag.