Bergens nye Folkehest

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  16.02.2013
Artikkelbilde
Stor entusiasme på Bergen Travpark da Folkehesten Chip Happens ble presentert. Trener og kusk Ove Wassberg er like spent som alle andelseierne. Lørdag hadde ca. 150 av dem funnet veien til Bergen Travpark.

Folkehesten: - En veldig kjekk hest. Og så er det morsomt med så mange barn her i dag, sa nestor Ove Wassberg da han viste fram Folkehesten Bergen.

Tre av barna var hans egne barnebarn, det er fem i tallet. Og alle har fått hver sin andel. Så utover våren og sommeren blir det både heia bestefar! og heia Chip Happens!
I forkant av V75-kjøringen lørdag var den 3-årige hoppa i sentrum for all oppmerksomhet.

Klappet og beundret
Det var kick-off-time – og tid for det første møtet mellom hest og eiere. Rundt 150 av dem hadde funnet lørdagsveien til Travparken. Chip Happens ble klappet og beundret på seremoniplass. Dit håper mange, det er 1000 andeler pr. Folkehest, at hun kommer tilbake.
- Hun har fin stamme, er jo lillesøster til kriterievinner Bullchip. Pappa’n Make it Happen er spennende i avlen. Og hestene som kommer fra Kåre Andersen i Tønsberg pleier å være veldig bra. Det er et fint oppdrett, sier Ove Wassberg og er like spent og forventningsfull som alle andelseierne på Bergen Travpark lørdag.
- Her er det mange jeg aldri har sett på Travparken før. Det er veldig hyggelig, kommenterte Ove som har ansvaret for Folkehesten sammen med junior; Svein Ove Wassberg.
- Svein Ove har ungdommens mot, jeg har erfaringen, sier 65-åringen med glimt i øyet og snert i replikken.

65 år og i flytsonen
Erfaringen fikk han vist da Chip Happens hadde funnet veien tilbake til stallen, og V75-kjøringen begynte. To dagsseire, med Clint Greenwood og F.P. Asset, og dagens kusk ble fasiten.
Så langt leder han statistikken på Bergen Travpark med 12 besøk på seremoniplass. 29 championattitler og snart 3200 seire er tall som duger og vel så det.
Ove’n trekker også fram Hanne Thorvaldsen, oppasseren, som en viktig person i teamet bak hesten som skal følge opp merittene til fjorårets folkehest i Bergen, Grundsvold Loke. I pengeveien ble han toer blant Folkehestene etter Sørlandets Thai Holiday. Og på salgsauksjonen i november toppet Grundsvold Loke, det siste hammerslaget gikk på 260.000 kroner.
- Det blir ikke lett å følge opp denne, men vi er optimister. Så langt er alt bra med Chip Happens. Hun har gjennomført mønstringsløp i mai, og prøveløpet ble unnagjort i august. Nå kjører vi med henne hver dag. Hun får noen rolige hurtigjobb og intervaller på rakbane. Det er snakk om å lære seg ABC’en i banen. Første starten blir i mars, sa Ove.
I debutløpet blir hun fulgt av mange neglebitende supportere, den saken er helt klar.
Mange av dem har allerede vært på stallbesøk og vet at de kan ta nye turer til Wassberg-stallen som i øyeblikket har 33 hester innenfor stalldørene.

Åpen stalldør hos Wassberg
- Her er alle hjertelig velkomne. De skal oppleve at dette er gøy. Og de skal også få være med på stell og foring. Og få seg en kjøretur hvis de har lyst, forteller Ove som håper at mange andelseiere blir med videre i travsporten.
- Det er jo en viktig del av dette prosjektet, sier han med ettertrykk.
Det samme sier sportssjef på Bergen Travpark, Jan Inge Ringen.
- Dette skal stimulere til engasjement og skape relasjoner. Jeg har tro på Ove Wassberg. Han er en flink «selger». Dette blir spennende, sier Ringen.
Det samme sier alle som hadde en morsom kick-off-start sammen med Chip Happens lørdag.
- Jeg syns hun oppførte seg pent, konkluderte årets trener av Folkehesten Bergen, Ove Wassberg.
Ove Wassberg, Chip Happens og 11-årige Charlotte Sleen – som hadde kommet fra Voss for å hilse på Folkehesten.
- Morsomt med så mange barn her i dag, sa nestor Wassberg som har fem barnebarn med hver sin andel i Chip Happens.

Tekst: Tom W. Johannessen, Equus
Foto: Åge Liland