- Startklar i slutten av mars

Skrevet av Magne Engebretsen,  25.02.2013
Artikkelbilde
Det var folksomt på kick off for Folkehesten Bjerke på lørdag.Foto: Eirik Stenhaug.

Under lørdagens kick-off på Bjerke fortalte trener Steinar Holm at Folkehesten Bjerke, Wizard, kan ventes å starte i slutten av mars eller begynnelsen av april.

- Wizard er et talent, det er det ingen tvil om, men jeg vil ikke starte før banene blir mykere, sa Steinar Holm foran et par hundre engasjerte eiere av Folkehesten Bjerke. Kick-off-arrangementet på Bjerke var meget bra lagt opp:

- Dyktige ansatte
Først var det oppmøte utenfor Hestesportens Hus hvor arrangementsansvarlig Andre Ringelien fortalte litt om hva som var de daglige gjøremålene og hvem som holder til i bygget. Deretter fikk hele gjengen hilse på gromgutten Wizard. Etterpå var det samling i konferansesalen i Hestesportens Hus – hvor det var gratis pølser, mineralvann og presentasjon av Stall Holm.
- Jeg har to svært dyktige ansatte i form av Hans Wilhelm Storås og Mette Fløttum. De vil ha en stor del av ansvaret for at eierne av Folkehesten Bjerke får rask og riktig informasjon. Det er bare å spørre, så skal man få kjappe svar, lovet Steinar Holm.

Iskald type
Steinar Holm vil nødig legge lista for høyt, men medgir at han tror på en god sesong for Folkehesten Bjerke:
- Wizard er et talent, det er det ingen tvil om. Når det gjelder mine egne drømmer rundt dette prosjektet, har jeg to:
a) At Wizard er med i finalefeltet av Norsk Travkriterium når klasseløpshelgen nærmer seg.
b) At eierne synes det er gøy å være med på en hest og at de kommer igjen som hesteeiere. Dyret skal være i hovedrollen, understreket Steinar Holm.
- Og eierne skal vise at Wizard er en iskald type. Han lar seg ikke affisere av noe og lar seg ikke stresse. Det er ingen tvil om at dette er en spennende hest å jobbe med!

Hans Christian skal kuske
Det er allerede bestemt at Hans Christian Holm skal kuske Wizard. Steinar Holm fortalte de ivrige tilhørerne hvorfor han ikke kjører selv:
- Jeg satte for høye krav både til meg selv og til hestene. Det var best for alle at jeg valgte å holde meg til trening. Jeg regner meg selv som en dårlig kusk, men en habil trener, sa Steinar Holm – til humring fra salen.
- Hans Christian Holm skal kuske. Han er en iskald type, akkurat som hesten. Det blir nok en samspilt duo!

- Stikk innom!
Steinar Holm inviterte på stående fot samtlige til å stikke innom treningssenteret i Blaker:
- Mandag, onsdag og fredag er det hurtigkjøring og høyt tempo hos oss, men de øvrige dagene er det bare å komme innom. De som er medeiere i Wizard er hjertelig velkomne til å stikke innom. Senere i år skal vi også ha grillfest på gården. Jeg har stor tro på at dette skal bli et godt prosjekt for både hest, eiere og teamet mitt, sa Steinar Holm – som med seg på kick-off-arrangementet hadde med seg sin dyktige datter Nora – dobbelt NM-vinner i ponniridning.

Bjerkes Andre Ringelien styrte arrangementet med fjellstø hånd, og gledelig var det at mange av de ferske hesteeierne var unge.
- Det gleder i hvert fall meg. Jeg håper mange av dere ender opp som fornøyde hesteeiere!, smilte Steinar Holm.