Vant på Solvalla

Skrevet av Espen Edvardsen,  10.08.2013
Artikkelbilde
Liv Haslie og Edith Sofie Tvedt

71 år gamle Liv Haslie tok i kveld en overlegen seier på Solvalla travbane.

For ikke mange måneder siden ble Liv Haslie fra Kongsvinger historisk da hun er den eldste dama som har vunnet travløp i Norge.

I går gjestet 71 år gamle Haslie Solvalla for å kuske i et Internasjonalt dameløp. Hun kusket forhåndsfavoritten 7 Re Robintor for Italienske Allesandro Gocciadoro.

Liv Haslie ble lenge gående rundt i stallringen for å lete etter hesten hun skulle kuske i løpet, men fant ikke hesten. Italieneren var nemlig ute å varmet hesten selv. Når Gocciadoro etterhvert kom ned etter oppvarmingen prøvde Haslie å få noen ord med treneren uten at han forsto så mye av det Haslie sa.

 

Etter noen minutter kom stalljenta bort slik at Haslie fikk litt info om hesten. Hun ble forklart at det var snakk om en hest som var sterk og som gikk til mål. 71-åringen er som kjent offensiv i sin kjørestil, og det passet nok veldig fint. Hun var kort i sin kommentar før løpet - vi gir gass!

Når løpet kom i gang fikk hun en flott start i fra sitt 7-ende spor. Det ble et veldig hardt tempo i front og Liv ble sittende helt perfekt i andre utvendig underveis. Ut på den siste langsiden satte hun full fart på 3-åringen, og inn i den siste svingen koblet hun tidlig grepet på lederhesten. Ut i oppløpet kom Re Robintor helt ensom og 71-årige Haslie kunne vinke til publikum ned hele oppløpet.

Det ble også kjørt Nordisk Mesterskap for kategori A og B ponnier på Solvalla denne kvelden.

I kategori A klassen ble det svensk seier til Gervalds Blixten og Madelene Eriksson. Best av de norske ble Skorpan C.C. sammen med Hans Martin Rød, som tok en finfin fjerdeplass.

I kategori B klassen ble det en herlig kamp mellom tre ponnier. Fjorårsvinneren Razmus Raid dro unna i et hardt tempo med norske Karamellen i lederyggen. Bak disse lurte Lanso Ess. Ut i oppløp dro Edith Sofie Tvedt ut fra lederyggen med Karamellen, og en stund så det ut som det skulle bli norsk seier, men midt i oppløp falt Karamellen ut av travet slik at det ble svensk seier også i kategori B klassen. Vant gjorde Lanso Ess foran Razmus Raid mens tredjeplassen gikk til Karamellen som vi må si falt med flagget til topps.