Travet støtter kreftsaken

06.08.2013
Artikkelbilde

Bjerke Travbane arrangerer Rikshospitalets dag onsdag 21. august i samarbeid med stiftelsen "Aktiv mot kreft". I forbindelse med denne dagen har Sannidal Travselskap ved Liv Rannei Heldal startet en innsamlingsaksjon. Hun har henvendt seg til andre travlag og så langt har hun fått med seg tolv lag.

- Når jeg hørte om denne dagen, tenkte jeg på hvordan travet kunne bidra. Jeg startet med å ringe travlagene i vårt distrikt. Siden la jeg det ut på facebook. Interessen har vært meget god og jeg oppforderer alle travlag til å støtte denne dagen. Travlagene har støttet med tusen kroner og oppover. Kreft er noe alle har et forhold til. Hvis vi kan bidra slik at hverdagen blir bedre for de som er rammet av denne sykdommen, er det kjempebra. Jeg oppforderer alle travlag til å støtte kreftsaken, sier Liv Rannei, Heldal, som er medlem av Sannidal Travselskap.

Kontonr som skal brukes er 12062907868, merk betalingen med hvilket lag eller forening bidraget kommer fra.

DNT støtter
Organisasjonssjef Tore Kristiansen synes initiativet fra Sannidal er godt.
-  Det viser at travet bryr seg! Alle har på en eller annen måte erfaring med denne grusomme sykdommen, og det er flott at vi som organisasjon støtter den viktige kampen. DNT sentralt støtter tiltaket med kr 15 532,-. Beløpet er likt antall medlemmer i DNT. Jeg er sikker på at Bjerke travbane vil gjøre sitt ytterste for å gjøre denne dagen minnerik for barna og deres familier, sier Tore Kristiansen.

Kjempejobb av Bjerke Travbane
Bjerke Travbane er meget godt i gang med planleggingen av denne dagen. De har også samlet inn masse penger fra sine samarbeidspartnere.
- Nå er vi oppe i 150.000 kroner. Alle pengene som blir samlet inn skal gå til rehablitering av aktivitetsløypa på Rikshospitalet. Med disse pengene vil pasientene rett og slett få en bedre hverdag, sier Arild Engebretsen, som er arenasjef ved Bjerke Travbane.
- Jeg må også takke for all hjelp fra Trine Brenna Wilberg. Hun har vært en meget stor ressursperson i planleggingen og gjennomføringen av dagen, sier Arild Engebretsen.

Barn fra Rikshospitalet vil bli invitert til travdagen på Bjerke onsdag 21. august. Det vil bli mange forskjellige aktiviteter for dem. Her er noen av dem.
- Ponniridning
- Kjøring med vogn, hvor også de voksne kan bli med.
- Stell av hest
- Ansiktsmaling
- Radiostyrte biler
- Trylleshow
- De to første løpene får navnet «Rikshospitalets løp». Barn fra Rikshospitalet inviteres til å dele ut premier i disse løpene, sammen med samarbeidspartnerne.

Ansiktsmaling er bestandig populært.

Det er NAF Oslo og omegn som står for underholdningen som ikke er hesterelatert.

Føler sykdommen på kroppen
Trine Brenna Wilberg har engasjert seg stort i denne dagen. Hun har en sønn som er rammet av kreft, og vet hvor mye små gleder kan bety for de som blir rammet.
- Det er viktig at de som har denne sykdommen får noe annet å tenke på. Jeg vet hvor viktig dette er. Jeg brenner for denne dagen, og derfor stiller jeg opp med det jeg kan bidra med. Mye rundt de forskjellige aktivitetene har jeg engasjert meg i. Jeg tror denne dagen kommer til å bli en fin dag for de kreftsyke barna, sier Trine B. Wilberg, som er svært travinteressert og blant annet eier av Millionolga.
- Vi gleder oss over travsporten. Det er en fantastisk hobby, og vi har fått masse gode venner. Den gir oss gleder i en ellers vanskelig hverdag, sier Trine B. Wilberg.