Spent tittelforsvarer

Skrevet av Magne Emgebretsen, Equus,  09.08.2013
Artikkelbilde
Trine Alice T. Espedal håper er tittelforsvarer i NM for stallansatte.

NM for stallansatte: Lørdag arrangeres NM for stallansatte på Bergen travpark. To av løpene inngår i V75-rebusen. Tittelforsvarer Alice T. Espedal er veldig spent og håper på en ny pangdag.

- Det er klart jeg håper på det! I NM for stallansatte er det utrolig rause premier. Vinneren får 30 000 kroner, mens toeren og treeren får henholdsvis 15 000 og 5000 kroner, så det er klart at NM er svært gjevt for en dårlig betalt stallansatt, sier Alice T. Espedal – og passer på å takke sponsoren Visafo.

Flaks i fjor
I fjor klatret Alice T. Espedal helt til topps på seierspallen. Det var ikke i hennes tanker på forhånd:
- Jeg hadde overhodet ikke tro på å ende i toppen, men godt hjulpet av en overraskende seier med Førlands Faksa, så klarte jeg å vinne. Jeg hadde ledelsen før det siste NM-løpet. Der var det en som feilet som vinner, og dermed ble seieren min. Jeg hadde marginene på min side, men du verden, så morsomt det var!, sier 20-årige Alice T. Espedal.

Trenerskolen nå
I øyeblikket gjennomfører hun travtrenerskolen på Starum. I bagasjen har hun to og et halv år som ansatt hos Per Gottling, og i sommer har hun jobbet for Eivind Gravdal.
- Men når trenerskolen er unnagjort, skal jeg ut i verden. Jeg vil lære så mye som mulig før jeg slår meg til ro her hjemme, sier tittelforsvareren.

Kribler i magen
Når NM nå står for tur, legger hun ikke skjul på at det kribler i magen:
- Jeg er glad jeg ikke kjører noen stor favoritt. Da hadde jeg blitt stressa! Likevel: Jeg kjører et par hester som jeg håper skal kjempe i toppen. 6 Soldier of Fortune i 3. løp/V5A-2 var veldig bra sist. Jeg håper han er like god nå. Startrask som han er, håper jeg at teten er innen rekkevidde. 2 Eldjerva i 2. løp/V5A-1 virker å være veldig usikker, så der må en premie være målet. 5 Te Quiero Bonita i 6. løp/V75-3/V5A-5 har imponert stort på slutten. Selv om hun møter bra hester, har jeg ambisjoner om en plass blant de tre fremste med henne. 6 F.P. Asset i 8. løp/V75-5/V4-2 har vært god tidligere i år, så jeg er godt fornøyd med hestene jeg er tildelt. Ender jeg på seierspallen i år igjen er jeg strålende fornøyd, sier en spent Trine-Alice T. Espedal.