Veikle Balders Landsfinale 2013

Skrevet av Susanne Lindberg,  26.04.2013
Artikkelbilde

Kaldblodsforeningen Veikle Balder vil også dette året arrangere
LANDSFINALE for forhåndskvalifiserte 2 års kaldblods hingster og hopper.     

Vi ønsker derfor å informere kaldblodsfolket best mulig, spesielt om forhåndskvalifisering og kvalifikasjonskrav, samt tidspunkt for denne elitemønstringen.

Veikle Balders Landsfinale 2013 har to klasser med følgende kvalifikasjonskrav:

I)   2-års hopper med tildelt sløyfe + stilt i kvalitet i 2013 ved offisiell unghestutstilling.

II)  2-års hingster med tildelt sløyfe i 2013 ved offisiell unghestutstilling.

Landsfinalen arrangeres i år, som tidligere, etter utstillingssesongens slutt, på Biri travbane samtidig med årets Kåring av kaldblodshingster 8.- 9. nov. og Rikstototrav med bl.a. Biri Oppdretningsløp og Vintillatravet.

Alle forhåndskvalifiserte unghester vil bli invitert til denne kvalitetsmønstringen, og de med særlig lang reisevei vil få reisetilskudd. Foruten Veikle Balders rosettsløyfer og deltakerbevis til alle hestene, blir det pengepremier og æresdiplomer til de beste individene, og sist men ikke minst, en flott sølvpokal til utstillingens spiss; «Dagens kaldblods toåring».

Vi oppfordrer derfor alle hesteeiere til å melde inn unghestene sine, og delta ved de regionale unghestskuer/utstillinger som avvikles i tida som kommer. Bare slik kan inngangsbilletten til Veikle Balders Landsfinale løses.

En oversikt over alle landets utstillinger i 2013 fins på Norsk Hestesenters hjemmeside-  www.nhest.no  Under fanen utstilling ligger terminlisten med oversikt over de offisielle unghestskuer/utstillinger. Vi viser for øvrig til Veikle Balders hjemmeside www.veiklebalder.no for mer informasjon om Landsfinalen 2013 og bilder/dommerkort fra tidligere års Landsfinaler.

Veikle Balder, som nå er inne i sitt tredje arbeidsår, har arrangert landsfinale for unghester de to siste årene, og interessen for og oppslutningen om arrangementet har vært over all forventning både fra hesteeiere og publikums side. Vi erfarer at en slik landsfinale bidrar til økt interesse for kvalitetsoppdrett og utstillingsaktivitet generelt, noe som på sikt også vil kunne stimulere interessen for norsk kaldblodsavl.

Vel møtt på unghestutstilling  og til Veikle Balders Landsfinale 2013 !

31. mars 2013.

Med hilsen Veikle Balder ved Utstillingskomitèen.

Tor Finstad, Fredrik Eng, Jonas Vevle og Målfrid Vatne