Storløpene på NRK1

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  25.04.2013
Artikkelbilde

Norsk Rikstoto og NRK gjenopptar travsamarbeidet. I 2013 vises hestesportens fire største festdager på NRK1.

Lørdag 20. april flyttet hestesporten alle sendinger fra TV2 til MAX og VGTV. Nå har Norsk Rikstoto og NRK undertegnet en avtale, som innebærer at sendinger fra storløpene Oslo Grand Prix (12. mai), Elitloppet (26. mai), Norsk Derby på Øvrevoll (25. august) og Klasseløpssøndagen (8. september), vises på landets største TV-kanal, NRK1.

- For NRK er det viktig å ha en mangfoldig sportsdekning, vi er glade for å utfylle dette bildet med også å formidle det viktigste fra travsporten i Norge, sier sportssjef Rune Haug i NRK i en kommentar til rikstoto.no.

- Vi er strålende fornøyde med at NRK igjen åpner stalldøren for å vise hestesport på sin hovedkanal. NRK og Norsk Rikstoto har tidligere samarbeidet tett og godt gjennom mange år. Etter et drøyt år på TV2s kanaler og plattformer, er vi glade for at våre fire store festdager kan åpnes for alle norske TV-seere, sier direktør for Forretningsutvikling, spill og media i Norsk Rikstoto, Carl Fredrik Stenstrøm.- Grunnmuren i vårt nykomponerte medieavtaleverk, er målet om å gjøre hestesporten tilgjengelig for flest mulig nordmenn, tilpasset dagens krevende mediehverdag. Avtalen med MAX sikret oss muligheten til å fordele rettigheter på flere kringkastere, som VGTV og NRK. Nå kan vi by på faste sendetidspunkter, faste kanaler og spredning på flere plattformer og mediehus, sier Stenstrøm.

I travsportens nye TV-pakke vises MAX V65 onsdag kveld, MAX V75 lørdag ettermiddag og MAX Tips lørdag formiddag. Alle sendingene vises deretter på VGTV, som også vil ruste opp sin TV-dekning av travsporten på Norges største nettportal vg.no.

I tillegg er det nå klart for NRK-comeback på de fire største storløpsdagene.