- Det er september som gjelder

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  12.04.2013
Artikkelbilde
A Gifted Dancer er stor i aksjonen, og trenger masse krefter.

Folkehesten: Fredag var det kick off for Folkehesten Biri. - Det gjelder å være best i september, sa trener Kjetil Helgestad til de mange fremmøtte.

- Jeg har god tro på at A Gifted Dancer kan bli en av de bedre hoppene i årgangen, når vi kommer til september måned og når de store pengene skal deles ut. Det vil ta litt tid før A Gifted Dancer kommer ut i prøveløp. Jeg vil ikke kjøre prøveløp bare for å gjøre det. Når A Gifted Dancer kommer ut i prøveløp skal hun være klar for løp. Dette er ei stor hoppe, som trenger mye trening. Hun kommer seg for hver gang vi kjører hurtig, kunne Kjetil Helgestad fortelle.

Kai Johansen har også meget god tro på A gifted Dancer. Hoppa står på stallen i Nannestad, hvor Kai jobber.
- Jeg mener A Gifted Dancer er en hest utenom det vanlige. Selv om jeg ikke har kjørt så fort med hoppa, kjenner jeg at hun er noe ekstra, sier Kai Johansen og legger til. - Det er viktig at hun får tida hun trenger.

Stor aksjon
Kai Johansen kjørte hurtig med A Gifted Dancer foran forventningsfulle eiere. Han kjørte 1.25 over distansen, men på oppløpet gikk det radig unna.
- Jeg hadde tenkt å kjøre i langvogn, men Kai er en jålebukk og opptatt at alt skal se stilig ut. Derfor ble det modified sulky. Jeg var fornøyd med det hun presterte i dag. Det er ei meget fin hoppe, som tar seg ut i løpsbanen, sa Kjetil Helgestad.

Snill hest
A Gifted Dancer likte tydeligvis oppmerksomheten hun fikk i stallen. Alle fikk klappe henne og det var mange rosende ord å høre. Unge JUlian A. Dyste var en av dem. Han klappet hoppa, og var ivrig med å ta bilder.
- Jeg fikk en andel i julegave. A Gifted Dancer er en flott hest, sier Julian, som er nevø til Jørn Morten Kvikstad.

Julian A. Dyste viser stolt fram bildet han har tatt av Folkehesten Biri.