Løvvold i hundre

Skrevet av Henrik Salberg, Equus,  26.11.2012
Artikkelbilde

 Montétalentet Siv Emilie Løvvold var i hundre etter at hun tok sin hundrede seier i karrieren med Lumiere de Nuit på Sørlandet søndag.

Montétalentet har allerede landschampionatet i boks, der hun leder med 40 seirer foran andreplassens Liv Pedersen, som har 26 førsteplasser. Søndag ble barrieren hundre seiere totalt i karrieren passert i start nummer 536. Det gir en imponerende seiersprosent på 18,7. Løvvold har også vist gode kuskeferdigheter og tatt tre sulkyseirer i år. En av dem var med 35,9-oddseren Wilma Rudolph på Jarlsberg Travbane i midten av september. I tillegg har Løvvold to seiere i Sverige, begge disse tatt i år.

Veldig moro
- Det var veldig moro å passere seier nummer hundre. Det hjelper mye å få oppsitt på gode hester. Så nå er det bare å se framover mot de neste hundre, ler en strålende fornøyd Løvvold søndag kveld.
- Året har gått over all forventning. Jeg har fortsatt 1,5 år igjen av studiene, men synes det er utrolig moro å ri løp og satser på at det blir en del oppsitt også i 2013. Lumiere de Nuit er veldig god i sitt grunnlag, men Moon Dreamer er nok den beste montéhesten vi har her til lands. Det blir kanskje ytterligere en start til for Lumiere de Nuit sin del før vintertreningen tar til. Det er for øvrig ikke helt bestemt enda, poengterer Løvvold.

- Mål for 2013?
- Jeg har vel ingen spesielle målsettinger. Men å vinne storløp, spesielt NM, hadde vært veldig stort. Å ri i Sverige er også noe jeg synes er veldig gøy, legger hun til.