1,45 millioner til Folkehesteierne

20.11.2012
Artikkelbilde

Totalt skal det utbetales 1,45 millioner kroner til Folkehesteierne 2012. Dette er penger som hestene travet inn, pluss det de ble solgt for på auksjonen. Det er trukket fra ti prosent av innkjørte penger til kusk.

- Totalt sett har det gått med underskudd, men det er gledelig å utbetale penger til andelseierne. Jeg håper og tror eierne har opplevd mye moro i løpet av sesongen. Utbetalingen vil skje i midten av januar, sier prosjektleder Kim Are Sveen. 

Tre av hestene kom ikke opp i over 30.000 kroner, som skulle utbetales til eierne. Dermed blir disse pengene gitt bort til et veldedig formål. Stall Biri, Stall Momarken og Stall Bjerke kom ikke over den magiske grensen på 30.000 kroner.
- Totalt blir det cirka 60.000 kroner, som skal deles ut til veldedig formål. Alle de tre stallene gir sine penger til barneavdelingen ved sine respektive sykehus. Dette ble for øvrig valgt av andelseierne selv i forbindelse med en spørreundersøkelse vi gjorde tidligere i høst, sier Kim Are Sveen. Det tas dog forbehold om at dersom endelig regnskap for disse hestene skulle vise at det likevel blir til gode mer enn 30 kroner pr. andel, så vil dette bli utbetalt andelseierne.