Sprenger 1.20-grensen?

Skrevet av Richard Ekhaugen,  11.06.2012
Artikkelbilde
Fantastiske Tekno Odin satte norgesrekord med 1.22,6/2160 meter da han vant Kong Olavs Æresløp i helgen. Foto: Hesteguiden.com.

Lørdag satte kaldblodsvidunderet Tekno Odin norgesrekord i Bergen da han vant Kong Olavs Æresløp på 1.22,6/2160 meter. Kan Tjomsland-traveren snart sprenge 1.20-grensen?

Diskusjonene har gått lenge; kan det være slik at Tekno Odin er den beste unghesten man har skuet i Norge på kaldblodssiden noen gang? Vi skal ikke gi oss i kast med noen argumentasjon, bare konstatere at 4-åringen tilhørende Stall WWW.SUPERTRAVER.INFO lørdag imponerte stort da han satte norgesrekord med 1.22,6/2160 meter. Med den utviklingen han nå viser, hvor lang tid vil det ta før han sprenger 1.20-grensen?

Fokus på Derby
- Det blir i alle fall ikke noe mål i år, nå konsentrerer vi oss om å kjøre Derby først. Under optimale forhold kan det selvfølgelig hende at Tekno Odin kan prestere en slik tid, men det er ikke noe jeg vil hausse opp, forsikrer trener Øystein Tjomsland.
- Målet er jo å etablere hesten i den ypperste eliten etter hvert, samtidig som han skal holde motivasjonen. Så langt har Tekno Odin vist at han har taklet alt, roser sørlandstreneren.

Dramatisk
Til tross for at han var belastet med tillegg på skarpskodde konkurrenter i Kong Olavs Æresløp, etterlot ikke Tekno Odin et snev av tvil om hvem som er årgangens beste hest. Det så imidlertid mørkt ut da Moe Odin-sønnen hektet hjul med en konkurrent inn i den siste svingen, akkurat i det han hadde kastet loss fra sin køplass.

1.16,5-fart!
- Da vi huket hjul tenkte jeg at "dette blir for drøyt", Tekno Odin fikk forstyrret rytmen. Men da jeg ba ham om det lille ekstra, svarte han med èn gang, og midt i siste sving fikk jeg igjen en god følelse. Han gikk i 1.16,5-1.17-fart gjennom den siste svingen, men farten ble bremset litt da vi måtte ut i tredjespor ut i oppløpet. Da hestene på innsiden trøblet, trengte jeg heller ikke å trykke ham av for fullt den siste biten. Tekno Odin har en enorm fart i kroppen, dette var imponerende!, smiler Tjomsland.

Ettertraktet
Etter to tette starter får unghesttalentet nå en litt roligere periode. En slik hingst er naturlig nok ettertraktet hos landets hoppeeiere, og denne uken skal Tekno Odin tappes for sæd.
- Fredag denne uken kommer han hjem til Sørlandet igjen. Deretter er siktet innstilt på kvalifiseringen til Svenskt Travderby som går av stabelen 26.juli, forteller dyktige Øystein Tjomsland.
Tommy Karlsson fra Landåsbygda er den lykkelige oppdretter av superhesten.