Forus Open auksjonen ble en suksess!

Skrevet av Avlssjef Anders Järnerot,  01.07.2012
Artikkelbilde

Mange oppdrettere forlot fjorårets auksjon i forbindelse med Forus Open med hengende hode, og det hersket en bred enighet om at endringer i arrangementet var nødvendig.

Det er derfor særdeles gledelig å kunne konstatere at årets auksjon på Forus, basert på et nytt konsept, ble en kjempesuksess. Dette er til glede for hele travsporten i Norge.

Det å arrangere auksjonen i Scandics konferanselokaler viste seg å være et meget godt valg. I tillegg ble også auksjonen flyttet fra fredag kveld til lørdag, og unngikk dermed å være en konkurrent til løpene på Jarlsberg.

På denne måten ble interessenter gitt tid til å være på plass, hvilket resulterte i meget stor kjøpelyst!  Budene haglet over hestene og kampen ble ved flere anledninger tøff om de "heteste godbitene". Lørdagens dyreste hest ble Thai Voyager (e. Cantab Hall – Bether Always e Conway Hall) som ble klubbet bort for hele 300.000 kr. Hesten forlot auksjonsringen til stor applaus fra publikum.
Alt i alt må konseptet kunne betegnes som en innertier!

De 39 hestene (en hest strøket) ble solgt for et totalbeløp pålydende 2 014 000 kr, snittprisen pr. hest ble 51.641 kr. Gjennomsnittsprisen for kaldblodshestene landet på 29.785 kr, og for varmblodshestene ble snittet 63.880 kr.

Stemningen før, under og etter auksjonen var veldig god, blant alle aktører innen travsporten. Nå er forhåpningene til klasseløpsauksjonen store og mange ser allerede nå frem til neste års Forus Open-auksjon, som virkelig har kommet for å bli.

Fullstendig liste med priser og kjøpere på de respektive hestene finner du her.

 

Anders Järnerot/Avlsjef/DNT                                                  Vidar Grundetjern/daglig leder/Forus