Folkehesten med ny balanse

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  15.06.2012
Artikkelbilde
Vinner Grundsvold Loke og Odd Storetvedt V75-1 på Leangen lørdag?

Treneren av Folkehesten Bergen, Odd Storetvedt, vil ha det maksimale ut av Grundsvold Loke i V75-1 på Leangen Travbane lørdag.

- Jeg testet Grundsvold Loke med aluminiumsko på frambeina i noen intervaller torsdag. Han fungerte perfekt på denne balansen. Han ble lavere i aksjonen foran og kvikkere i steget. Jeg fikk det taktskiftet jeg håpet på. Jeg vurderer også å ta av bakskoene på lørdag. Da skal han bli enda finere. Jeg kommer også til å sette på ham drapropper. Det vil si ørepropper, som jeg kan dra ut på slutten. Jeg har prøvd det i trening, og det har fungert som ønsket, sier Odd Storetvedt.

Tirsdag var Grundsvold Loke med i flere startvognprøver på Bergen Travpark. Han løste veldig fint alle gangene. Som forttest kjørte Odd Storetvedt 1.27 de første 500 meterne.

- Autostart skal være en fordel for Grundsvold Loke. Han har trøblet litt på de første meterne med voltestart. Sist var Norheim Svenn i ryggen på oss med en gang. Jeg tror ikke Grundsvold Loke skal være så mye dårligere enn Norheim Svenn på lørdag. Vi reiser til Leangen med ambisjoner og jeg håper vi skal kjempe helt i toppen, sier Odd Storetvedt.

- Dere skal ut å reise for første gang. Hvordan tror du Grundsvold Loke vil takle det?
- Jeg blir veldig overrasket hvis reisen skal by på problemer. Grundsvold Loke er en klok hest som er helt iskald i hodet. Han er glad i mat og flink til å drikke. Han har den rette innstillingen til det meste, sier en optimistisk Odd Storetvedt.