Fikk mye pepper

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  01.06.2012
Artikkelbilde
Express Pepper nr 5 og Hans Chr. Holm

 Rune Flaskerud fra Bøverbru på Toten er oppdretter, medeier og trener av Express Pepper, som er storfavoritt til å vinne V75-finalen på hjemmebanen Biri i morgen lørdag.
- Jeg hadde aldri trodd han skulle komme til start, sier Rune Flaskerud.

Express Pepper fikk en tøff start på livet. Mange hester hadde nok ikke kommet til start med en slik oppvekst.

- Det var nesten så jeg gav opp. Det startet med at hesten gikk på utegang den første vinteren. Han og en annen hingst kom seg løs og de tok seg ned til hoppene. Den andre hingsten ville ha hoppene for seg selv. Det resulterte i at Express Pepper fikk ordentlig juling og han ble regelrett jaget bort. Han fikk bitt av seg deler av det ene øret, hovsprekk og problemer med det ene kneet. Jeg tok han hjem og etter hvert rettet skadene seg, sier Rune Flaskerud. 

Rune Flaskerud har hatt mange gode hester opp gjennom årene. Han har vært kjent for å ha gode unghester.

- Før startet jeg treningen veldig tidlig med dem. Det tror jeg fortsatt er veldig viktig, men de siste årene har jeg hatt for mange hester. Derfor har jeg ikke hatt tid til å begynne så tidlig som ønskelig. Med Express Pepper startet jeg ikke treningen så veldig tidlig. En annen ting jeg mener er veldig viktig er at hestene er glad i mat. De med god matlyst, som tåler trening, blir som regel gode. Express Pepper får mye mat, og han spiser opp alt han får. Jeg har lest at Yarrah Boko elsker mat, og det er nok viktig for hans suksess, sier totningen, som har ti hester stående hjemme på gården. 

Eide pappaen
Rune Flaskerud eide og trente fram Hot Chili Pepper. Han solgte denne fantastiske traveren etter to års sesongen. Hot Chili Pepper vant 11 av 13 løp og tjente drøye 1,7 millioner kroner. Express Pepper har Hot Chili Pepper som pappa.
- Det snur seg fort i denne sporten, derfor er jeg villig til å selge når det dukker opp gode bud. Vi ble bydd 600.000 kroner for Express Pepper i fjor. Jeg eier hesten sammen med Stein Hammerstad, og han var ikke interessert i å selge. Jeg har for øvrig to helsøsken til Express Pepper. Ei tre-års hoppe, som ser fin ut, og ei som er føll, sier Rune. 

Den første gode hesten Rune Flaskerud eide og trente var Gunslinger Lady. Hun travet 1.13,2a. og tjente 860.000 kroner. Hun er også mamma til Hot Chili Pepper. Flaskerud eide også Sunshine Lady, som er mammaen til Gunslinger Lady. Express Pepper er med andre ord fjerde generasjon Flaskerud oppdrett! 

Express Pepper er behandlet
Rune Flaskerud var ikke helt fornøyd med Express Pepper i det siste løpet. Dette til tross for at hesten vant et V75 løp med 75.000 kroner til vinneren.
- Det var noe som ikke stemte helt. Derfor ble det full veterinærsjekk. Han ømmet på den ene koden, samtidig som han var helt tett i halsen. Det siste var han nok ikke plaget med i løpet. Nå er han behandlet både i halsen og i koden. Hans Chr. Holm kjørte hurtig med Express Pepper sist fredag. Han mente hesten virket sterk, men han var ikke hundre prosent fornøyd med travet. Det skyldes imidlertid at han gikk med alt for tung belastning. Jeg kjørte intervaller med ham på tirsdag. Da hadde jeg satt på ham aluminium sko, og da fungerte han helt perfekt. I det siste løpet gikk han uten sko på alle fire beina. På lørdag må jeg kjøre ham med tynne aluminium sko på frambeina. Jeg tror ikke det skal spille noen rolle. Jeg pleier å være forsiktig av meg, men jeg har god tro på at han vinner V75-finalen, sier Rune Flaskerud.