Velkommen til Dyrsku´n 2011

Skrevet av Knut Olav Dahl,  07.09.2011
Artikkelbilde

Det Norske Travselskap, Telemark Travforbund, Lunde Travselskap, Øvre Telemark Travlag, og Telemark Hesteeierforening har også i år en egen stand, kalt "Travbanen", den finner du i området mellom Fjoset og Husdyrhallen. Vi ønsker at vår stand skal bli møtestedet og samlingspunktet for alle hesteinteresserte på Dyrsku'n. På vår stand kan du, over en kopp kaffe og nystekte vafler, ha en hyggelig hesteprat.

Har du spørsmål om hest, trav, spill eller ønsker du å vite mer om utdanning innen hestefaget, står vår stab til disposisjon.  Spill på hest er også mulig, for Norsk Rikstoto monterer opp sitt utstyr på standen hvor også løpene sendes direkte.

 

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk foretar den offisielle opning av Dyrsku’n

fredag kl 1200. Hans sekretær er kontaktet, og det er store muligheter for at han legger turen innom vår stand. Han vil bli utfordret i hesteskokasting, men vi bør og benytte anledningen til å stille han aktuelle spørsmål.

 

Partileder Siv Jensen.

Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen kommer til Dyrsku’n lørdag. Vi har kontaktet henne og fått tilbakemelding på at hun gjerne besøker vår stand. Da håper vi så mange som mulig møter opp på standen for å høre hva hun har å si, samt stille spørsmål om hest og hestesport. Hestens plass i det norske samfunnet, og hest i næring er vel naturlige tema. Kaste hestesko må vi også utfordre henne på!

 

Folkehesten.

Folkehesten er travsportens store satsning for å få flere hesteeiere. Opplegget presenteres på standen fra kl 1200 lørdag, og det vil bli anledning til å få kjøpt andeler i folkehesten. Det vil bli fokusert på Telemarkshesten, og trener for denne er travtrener Jan Rune Gaustad. Han vil presentere seg selv, sin stall og opplegget for hesten.

 

Hesteskokasting.

Lørdag kl 1500 får vi besøk av landets beste hesteskokastere. Med årets norgesmester, stiller Norsk hesteskokasterforbund med sine beste kastere, De utfordrer Dyrsku’n til en lagkonkurranse. Tre kastere fra Dyrsku’n er allerede klare, men 2-3 kastere til vil bli uttatt etter en kvalifisering lørdag formiddag. Det blir en åpen kvalifisering som alle kan delta i.