Laurbærene er delt ut

Skrevet av Evelyn Stillerud,  19.09.2011
Artikkelbilde
Tekno Odin, foto: Hesteguiden.com

Årgangene 2007 og 2008 har fått sine klassiske vinnere. Finn-Tack Norsk Travkriterium og VG Norsk Travderby er avviklet og vinnerne er kåret.

De treårige varmblodshoppene innledet de klassiske oppgjørene. Angelina B.R. tok en enkel seier på tiden 1.15,3. Hesten eies av Veni Vidi Vici Stables, er oppdrettet av Bjørn Rishaug og trent og kjørt av Björn Goop. Angelina B.R. vant Finn-Tack Norsk Travkriterium for varmblodshopper foran My Happiness E.P. og Lonely On Line.

Søreng Spika skrev seg inn i historiebøkene for kriteriet for kaldblodshoppene. Hoppa som trenes av Per Dave Holtung, eies av Stall Sprettlett og er oppdrettet av Per Hammerstrøm, vant foran Valle Fryd og Solstrålen - sistnevnte er stallvenninne av Søreng Spika. Kai Johansen styrte hoppa inn til seier på tiden 1.31,1.

Tekno Odin sørget for laurbær til sørlandet og Øystein Tjomslands stall. Hingsten vant på tiden 1.26,1 foran Ridder Stormen og Karmland Trym. Med hjemmebane Sørlandet, Harstad (eier av Ridder Stormen) og Forus må man kunne si at disse tre satte distrikene på kartet i kriterie-sammenheng. Tekno Odin eies av Stall www.supertraver.info, er oppdrettet av Tommy Karlsson og kjøres og trenes av Øystein Tjomsland.

VIking Frecel gjorde sin plikt og stakk av med trofeet i åpen avdeling for varmblodshestene. Han vant Finn-Tack Norsk Travkriterium foran J.T.'s Crown og Rocky Dun Dee. Viking Frecel eies av Stall Viking Frecel, er oppdrettet av Stall To Kjekke Runer og En Helge. Han trenes av Jan Kristian Waaler og kjøres av Vidar Hop. Vinnertiden for løpet ble 1.16,3.

VG Norsk Travderby for kaldblodshopper ble vunnet av Haugestad Opera og kusk André H. Stensen. Hoppa travet 1.28,0 og vant foran Balder Stjerna og Høgda Lilja. Haugestad Opera er oppdrettet av Thore Johan Bakke, eies og trenes av Nils Vassli og kjøres som nevnt av André H. Stensen.

Carte Blanche vant derbyoppgjøret for varmblodshoppene. Hun vant foran High Eleven L. og Boggy Victoria. Carte Blanche eies av Kåre Dybdahl og Per Bekkevold som også er oppdrettere av hesten. Hesten kjøres og trenes av Bo Westergaard.

Wik Stjernen vant VG Norsk Travderby for kaldblodshestene. Han seiret foran Dotterud Teddy og Wessel Odin. Gunnar Austevoll kusket, Morten Wik trener, Martin Wik er oppdretter og Arild Karlsen og Marianne Wik er eiere.

VG Norsk Travderby for varmblodshester ble vunnet av Muscles Wiking B.R. Triple Crown og Vegas Yankee besatte de neste plassene. Muscles Wiking B.R. eies av Johnny Sørgård, er oppdrettet av Bjørn Rishaug og trenes og kjøres av Björn Goop.

Fullstendige resultater finner du her.