Negative dopingprøver fra Klasseløpsauksjonen

10.10.2011
Artikkelbilde

Samtlige dopingprøver tatt under Klasseløpsauksjonen 16. og 17.september, er bekreftet negative. Det ble tatt 11 prøver i løpet av auksjonen. 

 

Hvorfor tar vi dopingprøver på auksjonen?

 

Bakgrunnen for at det tas dopingprøver på klasseløpsauksjonen er å sikre kjøperne. Vi er mest opptatt av følgende:

 

Veksthormoner og anabole steroider

I USA er det relativt vanlig å bruke stoffer som veksthormoner og anabole steroider for å få ekstra fine og godt utviklede unghester til auksjoner. Bruk av slike stoffer er absolutt forbudt i Norge. En hest som har fått tilført anabole steroider på et eller annet tidspunkt i sitt liv, er utestengt fra norske travløp i hele sitt liv. Det ville derfor være svært alvorlig om noen skulle være fristet til å bruke slike stoffer i Norge.

 

Smertestillende midler

I forbindelse med kjøp og salg av hest er det ikke uvanlig å ta dopingprøver for å sjekke at hesten ikke var under påvirkning av smertestillende midler på salgstidspunktet. Ingen kjøper ønsker å komme hjem med en hest som viser seg å være halt.

 

Dokumentasjon av medisinbruk

Alle hester har i forbindelse med registreringen fått utstedt hestepass og helsekort. Alle behandlinger hesten får skal føres i hestens helsekort. Dopingkontrollen skal også være en kontroll av  at helsekortet følger hestens pass  og at behandlingsopplysninger føres  i hestens helsekort.