- En meget spesiell gave

Skrevet av Erik Håkonsen,  28.10.2011
Artikkelbilde
Vibeke Karterud smiler bredt etter gaven hun ble overrakt av Arne Salberg.

Barne- og ungdomsklinikken ved Akershus Universitetetssykehus har blitt hesteeiere. De fikk nemlig torsdag 13 andeler i Folkehesten Bjerke 2012 av de lokale travlagene.
- Jeg må si dette var en spesiell, men veldig morsom gave, sier assisterende klinikksjef, Vibeke Karterud.

”Folkehesten” er travets storsatsing på å rekruttere nye hesteeiere. Det skal være 12 forskjellige Folkehester rundt om i landet. Hver hest blir solgt ut i tusen andeler a 350 kroner. Det er i Folkehesten Bjerke barne- og ungdomsklinikken har blitt medeiere i.

- Det er nettopp slike gaver vi setter stor pris på. Det er ikke bare det at vi blir medeiere, men det følger også med invitasjoner til å besøke hesten flere ganger i løpet av neste år. Jeg tror slike utflukter vil være veldig positivt for barna. Jeg må si det høres veldig spennende ut og jeg gleder meg, sier Vibeke Karterud og legger til
- Det er jo også slik at eierne får det hesten tjener, pluss det den blir solgt for på auksjon når neste år er omme. De pengene vi eventuelt vil få, skal gå til sosiale tiltak og aktiviteter for våre pasienter. Alt fra utflukter til teaterforestillinger, sier Vibeke.

Eggen trener
Det er travtrener Arild Eggen som skal trene hesten.
- Det er veldig positivt at barne- og ungdomsklinikken har blitt medeiere i Folkehesten. Alle som blir medeiere i denne hesten er selvfølgelig hjertelig velkommen til å besøke min stall på Bjerke Travbane. Jeg ser fram til å få barna på besøk og jeg garanterer at de skal få en flott dag, sier Arild Eggen.

Gevinst ble til gave
Under høstkonferansen til Oslo og Akershus Travforbund og Buskerud Travforbund ble det spleiset på en V75 kupong. Den gikk inn med gevinst, men i stedet for å gi gevinsten tilbake til spleiselaget, bestemte de seg heller for å gi bort andeler i Folkehesten.
- Vi hadde en liten diskusjon på hvem som skulle få andelene, men det var ikke vanskelig å bli enige om Barne- og ungdomsklinikken. Det at de tok imot oss med åpne armer var veldig hyggelig. Det er flott å kunne bidra til at barn og ungdom kan få en bedre hverdag, sier Arne Salberg, leder av Oslo og Akershus Travforbund.

Disse står bak gaven.
Oslo og Akershus Travforbund, Oslo Travklubb, Blaker Travselskap, Nitelven Travlag, Øvre Romerike Travlag, Fet Travkjørerselskap, Follo Travlag, Aurskog – Høland Travselskap og Nes Travselskap.

- Tusen takk for den flotte gaven, sier Vibeke Karterud til Arne Salberg

Dette er Folkehesten
Folkehesten er en opplevelse for hele familien hvor man blir tilbudt å være hesteeier i en trav- eller galopphest i ett år* for 350,-.

Den innbetalte summen dekker både innkjøp av hest og samtlige øvrige kostnader knyttet opp i mot hesteholdet (trening, fôr, veterinærutgifter, transport, boksleie, utstyr m.m.). Videre vil du som hesteeier bli innbudt på to større arrangementer i løpet av det året eierskapet varer hvor det vil bli servert både mat og drikke i tillegg til at det blir lagt opp til diverse aktiviteter rundt din hest og det området der den står oppstallet.
Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å besøke hesten din oftere enn dette også, dersom du ønsker det.

En andel tilsvarer 1/1000-andel i en fysisk trav- eller galopphest.

I Folkehesten 2012 er hele Norge representert:

Nord-Norge(Harstad), Trøndelag (Trondheim), Nord-Vestlandet(Bergen), Sør-Vestlandet (Stavanger og omegn), Sørlandet(Kristiansand), Telemark (Skien/Porsgrunn), Buskerud(Drammen), Vestfold(Tønsberg), Østfold(Momarken), Oslo & Akershus, Hedmark og Oppland(Biri).

Hesten vil bli kjøpt inn og trent av en spesiell utvalgt trener med tilknytning til ditt distrikt.

Hvem som skal trene din hest, ser du i venstremenyen på forsiden. Her vil det også hver uke bli lagt ut oppdatert informasjon om din hest. I tillegg vil samtlige hester bli etablert på Facebook med egen side hvor både trener, oppasser, du og andre andelseiere, kan diskutere og holde dere oppdatert på hvordan din hest har det.

Alle hestene vil inngå i en konkurranse. I denne konkurransen vil hestene samle penger og poeng ut i fra hvor godt de gjør det sportslig. En femteplass i et løp med 20.000,- i førstepremie gir f.eks 3000 kroner og 5 poeng, mens andreplass i det samme løpet gir 10.000 kroner og 10 poeng. Se for øvrig Folkehestens ”Regelverk”.
Stillingen, dvs. hvor mange poeng hestene har løpt inn, vil til enhver tid ligge ute i en oppdatert tabell på folkehesten.no.

Den hesten som samler inn flest poeng i løpet av sesongen (1. mars – 3. november), blir kåret som vinner av Folkehesten 2012, og andelslaget som eier hesten vinner et opplevelsesarrangement verdt 100.000 kroner!

Når sesongen er over, vil hestene bli solgt på en spesielt tilrettelagt auksjon for Folkehesten. Salgssummen, sammen med det din hest har løpt inn (minus trenerens provisjon(10%)), vil bli delt mellom hestens andelseiere.

Les alt om Folkehesten 2012 her