Ungguttas drømmedame

Skrevet av Magne Engebretsen,  18.11.2011
Artikkelbilde
Angelina B.R.

Glem skuespillere, artister eller yppige modeller. Drømmedama til tre kompiser har fire bein og tygger havre. Lørdag skal hun gi dem deres livs opplevelse på Momarken Travbane.

Bak stortalentet 3 Angelina B.R. i V75-1 står tre unge menn på 22, 26 og 27 år. Den yngste av dem er kjent for de fleste i travsporten - Espen Edvardsen, ansatt i Det Norske Travselskap og kjent både fra Rikstoto Direkte og som løpskommentator på Biri. De to eldste er begge eiendomsmeglere og nesten like ivrige traventusiaster som det Espen er. Andelslagsformann Glenn Syvaldsen fra Krokstadelva har vært hesteeier tidligere. Morten Strande fra Oslo er med på sin første traver.
- Jeg fyller for øvrig 23 år onsdag 23. november, så en seier i Norsk Oaks ville blitt den beste gaven jeg kan tenke meg, innleder Espen Edvardsen. Sammen med Glenn Syvaldsen eide han 6-åringen Natray, som brøt ned etter kort tid hos Björn og Olle Goop. Ny hest ble kjøpt inn, og det var ingen ringere enn Angelina B.R., som har vist seg som et eventyr:
- Ni starter har gitt fire seirer og to annen. Høydepunktet var uten tvil seieren i hoppeutgaven av Norsk Travkriterium. Det var en herlig følelse å se henne utklasse konkurrentene. Jeg tror vi har en kjempesjanse også lørdag. Det ligger an til å bli en bra bane, og da kan Angelina B.R. konkurrere uten framsko. Trolig blir det også draskylapper. Hun har ifølge Björn og Olle Goop sett veldig bra ut i trening etter kvalifiseringen, sier Espen Edvardsen.

Starten avgjør
Den eneste lille kritiske fasen for Angelina B.R. er i startøyeblikket og de neste 150 metrene. Kommer hun seg feilfritt gjennom første sving, er hun normalt veldig travsikker:
- Hun har vært litt småstresset i startmomentet, men det er i ferd med å bedre seg. På kapasitet tror jeg ingen kan true henne. Jeg har faktisk en drøm om at hun skal kunne snuse på banerekorden for 3-årige norskfødte hopper. Den lyder på 1.15,2 og ble satt så langt tilbake som i 1995 av Aras Girl. Jeg mener bestemt at Angelina B.R. har en slik tid i kroppen, røper Espen Edvardsen.

1.10,8 siste 1000
3 Angelina B.R. vant sin kvalifisering til Norsk Oaks etter drømmeopplegg i annet par utvendig. Da travet hun med sko og ble gitt et snilt løp. Gangen før - i finalen av Breeders' Crown - ble Angelina B.R. sittende sist innvendig i et lureløp hvor det var lusetempo til inn i siste sving:
- Klokkene viste at Angelina B.R. travet 1.10,8 siste 1000 på Eskilstuna da hun ble sjette i Breeders'-finalen. Hun viste fram 1.09-tallet den siste 500-meteren, så det er kapasitet i henne, understreker Espen Edvardsen.

Utsetter festen
Skulle det bli seier og suksess lørdag, blir det moderat feiring på de tre ungguttene som eier stortalentet:
- Det er planlagt en skikkelig feiring senere i år. Søndag er det barnedåp til sønnen til Glenn Syvaldsen, og jeg skal være fadder. Da gjelder det å holde seg rolig!

V75-kollisjon
Björn Goop ville gjerne vært på Momarken for å kjøre Oaks-finalen, men det er V75-kjøring på hjemmebanen Färjestad samme dag. Goop jr valgte derfor å prioritere svensk framfor norsk V75, men Espen tror at Olle Goop vil gjøre jobben i sulkysetet:
- Vi vurderte Olle Goop og Tor Wollebæk som de eneste alternativene da Björn skulle være i Sverige. Både Olle og Tor er iskalde kusker som ikke stresser. Nå ble det Olle som kjører, og jeg føler meg trygg på at hoppa er i de beste hender. Olle kjører tross alt med Angelina B.R. i den daglige treningen og kjenner henne godt. Dette blir spennende, men jeg tror bestemt at vi har den beste hesten. Det må det være lov å si, uttaler en spent eier.