Søreng Spika ble til ”Dubai hoppa”

Skrevet av Erik Håkonsen,  15.11.2011
Artikkelbilde
Det var en glad gjeng på seremoniplass etter seieren til Søreng Spika i Hoppekriteriet.

Thomas Rousalis lovet kona å selge to hester under Klasseløpsauksjonen i 2009. Han fikk solgt disse to, men han endte opp med å kjøpe en hest til. Noe kona satte svært liten pris på. Hesten han kjøpte for 15.000 kroner var Søreng Spika. Hun er så langt den ledende tre-års hoppa i årgangen.

- Når jeg tenker tilbake til Klasseløpsauksjonen 2009 må jeg si det var en meget spesiell dag. Kona mente jeg hadde for mange hester på det tidspunktet. Derfor skulle jeg selge to hester på auksjonen, pluss en som startet den samme dagen. Samme kveld var vi invitert i bryllup og jeg skulle være toastmaster. Jeg hadde det derfor svært travelt, erindrer Thomas Rousalis.

Hestene som skulle selges på auksjonen kom tidlig ut i auksjonsringen og de ble solgt.
- Han som kjøpte den ene hesten ville se hele auksjonen før han ble med og skrev under på papirene. Jeg fikk tak i en ny toastmaster, samtidig som kona begynte å mase på at jeg måtte komme med hjem. Det var en meget stressende situasjon. Mens jeg ventet i auksjonsringen dukket Søreng Spika opp i ringen. Jeg er svak for hopper etter Spikeld og Søreng Spika var den rette typen. Det kom ingen bud og jeg syntes det var feil at denne fine hoppa ikke fikk noen bud. For å få i gang budgivningen bød jeg og en kamerat 15.000 kroner. Det kom imidlertid ikke flere bud og dermed ble Søreng Spika vår. Det at jeg hadde kjøpt en hest til turde jeg ikke å si til kona, sier Thomas.

Det er flott stil på Søreng Spika. Her vinner hun Hoppekriteriet for en svært glad Kai Johansen.

Tur til Dubai
- Hjemme var det kun jeg og sønnen min som viste om kjøpet av Søreng Spika, men dette ble avslørt da det kom papirer fra DNT. Jeg og sønnen satt i stua og pratet da kona kom over brevet fra DNT. Jeg husker han kom med følgende kommentar; ”Jeg går på rommet mitt ei stund, jeg tror dere må ta en skikkelig prat”. En god prat ble det og jeg måtte ut med en tur til Dubai. Etterpå har Søreng Spika gått under navnet ”Dubai hoppa”, ler Thomas Rousalis.

Etterpå har Søreng Spika vært en drøm. Hun har startet syv ganger, vunnet fire løp og tatt en andreplass. Hun vant Hoppekriteriet og har tjent 297.000 kroner og satt rekorden 1.29,5. Lørdag er hun storfavoritt til å vinne Norsk Oaks på Momarken Travbane med 250.000 kroner til vinneren.
- Alle løp skal kjøres først, men jeg må innrømme at vi har god tro på henne. Jeg sier vi, for nå har vi blitt fire eiere av ”Dubai hoppa”, sier Thomas.

- Hvor mange hester har du i dag?

- Med smått og stort har jeg åtte stykker. Jeg synes trav er en utrolig sport, som har gitt meg mange gleder, avslutter Thomas Rousalis.

Startfeltet i Norsk Oaks:
1. Solstrålen – Geir V. Gundersen
2.  Ty Li – Lars Anvar Kolle
3. S.T.C.C. Faksa – Gunnar Austevoll
4. Pyrodi – Niclas Torstemo
5. Urd – Eirik Høitomt
6. Hellin Jærva – Jan Roar Mjølnerød
7. Voje Eldina – Vidar Hop
8.  Jærvsø Kristina – Øystein Tjomsland
9. Søreng Spika – Kai Johansen
10. Vital Sjanell – Thor Borg
11. Stumne Ronja – Olav Mikkelborg
12. Silje Trollet – Odd Arne Sagholen