Sjekker topphopper før auksjonen

Skrevet av Per Erik Hagen,  12.11.2011
Artikkelbilde
SUPERHOPPE: Hilde Solbakken hadde helt sikkert hatt en boks til Graceful Touch. Ryktene går om pengestinne grupperinger som planlegger å rope inn den 11-årige gullhoppa.

Hoppa som Hilde Solbakken sjekker her, Graceful Touch, kan fort bli for dyr for noen hver. Så er hun også mor til supertrioen Muscle Massive, Muscle Mass og 3-årige Thatsnotmyname.

Bare disse har tjent 1,8 millioner dollar og 11-årige Graceful fikk seg derfor flere turer ut på stallgulvet i lokalene der hundrevis av auksjonshester står oppstallet. Hun er nå drektig med Lucky Chucky og venter føll allerede i midten av januar.

Torsdagen I Harrisburg ble for mange i det norske følget brukt til å sjekke hopper som skal selges sent fredag ettermiddag norsk tid. Mye fint å se, og noen som ikke faller i smak. Det er helt klart at spenningen om prisnivåer på avlshoppene stiger også i den norske gruppen. Reiseleder Sven-Tore Jacobsen er klar på at her presenteres det mye fin hest.

Samtidig ruller åringsauksjonen videre. Snittprisene så langt ligger på drøyt 31.000 dollar, og de siste 135 skal selges fredag før avlshoppene.  Hvor fedrene står oppstallet virker å bety mye. Der det er pengestinne løp å kjøre om blir det dyrt. For eksempel Kadabra-hester får derfor budhendene til å sprette i været når de entrer auksjonsringen.

Selve auksjonslokalene er en opplevelse i seg selv. I de store hallene er det satt inn hundrevis av bokser og det er tapet fast gummi på gulvene. Så har de store aktørene innredet sine områder i stallens farger. Blomster, kaffe og ymse snadder er satt ut, videoer sendes hele tiden og hester vises fram for mulige kunder. 

Det er  mange kafeer og serveringssteder som serverer mye god mat. Det er også et messeområde der alt mulig utstyr er å få kjøpt.

Samtidig florerer det sosiale livet, kjentfolk fra hele verden møtes og har det fint. For den norske gruppen var det spesielt hyggelig å snakke med Per Henriksen. Han gir gjerne råd om hester. Også Knut Endre Lie har tatt seg til USA. Selv franskmenn som Pierre Levesque er i området med eiere som kjøper amerikansk.

Noen i det norske følget tok seg også en tur til fordums store Hanover Shoe farm, rundt 7 mil fra Harrisburg.