Gode hopper vant Oaks på Momarken

Skrevet av Erik Håkonsen og Magne Engebretsen.,  21.11.2011
Artikkelbilde
Per Oleg Midtfjeld var meget fornøyd med innsatsen til Fricky i Norsk Oaks.

Fricky og Pyrodi vant hvert sitt Norsk Oaks på Momakren Travbane lørdag. Dette er hopper som virkelig har framtiden foran seg. De fikk 250.000 kroner hver for sine seirer.

Norsk Oaks for kaldblodshopper ble innledet dramatisk, da 1 Solstrålen rotet fra start og ødela løppet for 9 Søreng Spika, som feilet grovt. Sistnevnte prøvde seg på en opphenting, men spratt igjen i angrep på siste langside. 5 Urd var tidlig i tet for Eirik Høitomt og forsvarte seg i det lengste, men etter tidlig galopp og drøy sisterunde ute i sporene var 4 Pyrodi først akkurat på streken. Vinnertiden ble enkle 1.31,3a/2140 meter. I sulkyen satt Nicklas Torstemo bak den familieeide hoppa.
- Dette var kjempemorsomt. Jeg trodde ikke akkurat på seier da hun feilet tidlig, men det er tæl i denne hoppa, og hun går til mål. Jeg torde ikke å være etter henne på slutten, av frykt for en ny galopp, sa den svenske seierskusken.

Pyrodi sammen med kusken Nicklas Torstemo.

Sprettlett fra tet
I Norsk Oaks for varmblodshoppene hadde 4 Fricky og Per Oleg Midtfjeld full kontroll hele veien. Mr. Commissioner-datteren stakk rett til tet og fikk bestemme farten mye underveis. På slutten hadde Fricky full kontroll og svarte opp til enkel seier. Fra lederryggen spurtet 1 Uptown B. Girl fort til annen etter sen åpning, mens Angeline B.R. etter forsiktig start og en sisterunde ute i tredjespor i ryggen på 2 Happilyeverafter ble tredje. Vinnertiden var 1.17,1a/2140 meter. Førstepremien var på 250 000 kroner. Merete Stenshorne og Gjermund Gravdal eier hoppa.
- Seieren ble enkel. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å ladde for tet og ikke slippe til noen om jeg kom dit. Vi fikk dempe mye midtveis i løpet, og jeg følte at jeg satt med en frisk hest hele veien. Dette var kjempeartig. Det var min andre seier i Oaks - jeg har vunnet med Perfect Gal tidligere, sa en glad Per Oleg Midtfjeld.