Egil Tveits minne

Skrevet av Marion V. Sollid,  03.11.2011
Artikkelbilde
Egil og hans Trø Lyn hjemme på Stendal

Mangeårig styremedlem i DNT, Agder Travforbund og Sørlandets Travpark. Egil Tveit, mannen som satte Sørlandet på kartet når det gjaldt kaldblodsoppdrett og alltid hadde et smil på lur, gikk bort tirsdag 1. november.

Nekrolog av Ole Eikaas, styreleder Sørlandets Travpark:

"EGIL TVEIT TIL MINNE                

Egil Tveit døde tirsdag 1. november, 80 år gammel. Med Egil har travsportens fremste tillitsmann på Sørlandet gått bort.  

Egil Tveit var en aktiv bonde, og drev stor melke- og kjøttproduksjon på gården Steindal i Lillesand. Men her kunne han også holde på med sine kjære travhester. Med innsikt og et usedvanlig godt håndlag formet han den ene gode Trø-hesten etter den andre. Han var Sørlandets fremste oppdretter av travhester. Vi husker Trø Jerka, Trø Sjur, Trø Fyr, Trø Nanna, Trø Lyn og alle de andre Trø-hestene som satte sitt preg på travløp i hele Norge.  

Egil Tveit var en samarbeidets mann med stor klokskap, og med sin lune og blide væremåte vant han stor tillit i så vel bøndenes som travfolkets organisasjoner. Han var med i styret i Agder Travforbund helt fra starten i 1976, og han ble en sentral mann i utbygging og oppstart av Hortemo Travbane, og senere Sørlandets Travpark. Han var styreleder i Agder Travforbund og Sørlandets Travpark i en årrekke, og styremedlem i Det Norske Travselskap i ca. ti år.  

For sin innsats for travsporten ble Egil Tveit tildelt et fortjent hederstegn fra Det Norske Travselskap. Vi takker Egil for alt han gjorde for oss, og minnes ham med glede.

Vi lyser fred over hans minne."    

Egil Tveit begraves fredag 11. november kl. 13 fra Høvåg kirke. Det blir minnesamvær på Sørlandets Travpark etter begravelsen for alle som ønsker.

 

Det Norske Travselskap lyser fred over Egil Tveits minne.