Det gjelder å aldri gi opp!

Skrevet av Erik Håkonsen,  22.11.2011
Artikkelbilde
Det er flott stil på Alm Taragon

Eierne av Alm Taragon var i fred med å gi opp. Det er de glad for at de ikke gjorde i dag. Alm Taragon har vunnet fem V75-løp på rad. Onsdag er han storfavoritt til å ta sin sjette strake V75-seier.
- Dette året har vært som en drøm. Alm Taragon blir bare bedre og bedre for hver dag. Jeg har stor tro på at han vinner igjen, sier andelslagsbestyrer Reidar Bakke.

Alm Taragon har imidlertid ikke vært som en drøm hele tiden. Andelslaget kjøpte hesten av Knut Alm når han akkurat hadde blitt åring. Alm Taragon gikk umiddelbart i trening til Haaken Helgestad.

- Det samme andelslaget eier også Alm Viktor. Han hadde vi en periode hos Haaken Helgestad, og vi var svært fornøyde med den jobben han gjorde med hesten. Det var derfor ikke vanskelig å velge trener for Alm Taragon, sier Reidar Bjerke, som er en av ni eiere av Alm Taragon.

Tom Erik Solberg, Alm Taragon, Per Bomann-Larsen (tvillingbror til forfatteren Tor Bomann-Larsen) og andelslagsbestyrer Reidar Bakke er svært fornøyde etter en av hestens mange V75-seirer.

Det gikk imidlertid ikke som eierne håpet på for Alm Taragon sin del. Han slet med aksjonen og fikk det ikke til.

- På slutten av fjoråret anbefalte Haaken Helgestad oss i å bytte trener. Han fant ikke ut av problemene med Alm Taragon. Vi synes dette var voksent gjort av Haaken, og jeg kontaktet Lars O. Romtviet om han kunne prøve hesten. Han hadde lang venteliste og vi måtte vente ei stund. Jeg maste mye på Lars i en periode og til slutt sa han ja til å prøve Alm Taragon en gang han var på Biri. Lars likte hesten og mente det kunne bli traver av Alm Taragon. Kort tid etter sto han på stallen til Lars O. Romtveit, sier Reidar Bakke.

Allerede 1. april var det klart for prøveløp. Noe andelslagsbestyrer Reidar Bakke var svært glad for.

- Flere av eierne begynte å miste troen på Alm Taragon. Jeg fikk frist fram til påske. Hvis det ikke var noen framgang til da, ville flere trekke seg. Jeg hadde troen og var klar til å kjøpe andelene. I prøveløpet travet Alm Taragon 1.29,7 over 2120 meter. Tom Erik Solberg sa etter løpet at det var flere sekunder å gå på. Da var det jubel i leieren, erindrer Reidar Bakke.

Siden har det bare gått en vei for Alm Taragon. Det har blitt ti starter og ni seirer og en andreplass. I penger har det blitt 400.000 kroner inn på kontoen og bestetiden er fine 1.24,3.

- Jeg tror ikke det stopper med disse tallene. I følge Lars O.Romtveit er det utvikling i hesten. Han blir bare bedre og bedre. Jeg mener Alm Taragon er 60 meter bedre enn konkurrentene i onsdagens løp. Jeg mener han er en banker, sier Reidar Bakke og legger til.

- Lars O. Romtveit og hans team har gjort en fantastisk jobb med Alm Taragon. Jeg får ikke fullrost dem. Tom Erik Solberg er en meget god kusk og en flott kar, avslutter Reidar Bakke.