20 reiseklare til Harrisburg

Skrevet av Per Erik Hagen,  09.11.2011
Artikkelbilde
PAKKET: I denne kofferten finnes alt man har bruk for på en 5-døgns USA-reise.

Onsdag formiddag reiser 15 personer i DNT-regi, og en mindre flokk andre nordmenn, til auksjonene i Harrisburg i USA.

Kofferter er pakket og klare, kredittkort sjekket, innreisepapirer sendt og auksjonskataloger lest.  I sene nattetimer er små, delvis forståelige  koder skrevet ved siden av navnene til drektige hopper som virker interessante. Andre har fått de tre avklarende bokstavene NEI på siden sin.

Heldigvis er det langt til USA, så katalogen kan få noen timers ekstra studier. Strategiene for å gjøre de ultimate kuppene skal spikres mens  SAS-maskinen med rundt 20 norske, avlsinteresserte mennesker flyr med kurs for New York.  Deretter kjører vi biler til Harrisburg, en by snaue 20 mil inn i landet med reiseleder Sven-Tore Jacobsen i spissen..

Målet er å stimulere norsk varmblodsavl, og forhåpentligvis hente noen gener som kan hjelpe oss til å få fram noen nye, internasjonale stjerner. Lite er deiligere enn å slå svensker og andre med norskfødte hester som duger. Vi har klart det før, og vi skal gjøre det igjen.

Selv om det hos undertegnede allerede står tre merrer hjemme på stallen, drektige med Coktail Jet og Conway Hall, frister det alltid med nytt, blått blod. Derfor har vi ikke unnlatt  å fortelle fruen om hvor raskt det går i svingene på auksjoner i USA. Faren for å få tilslaget etter kløing i nesen eller andre synlige steder skal være betydelig….

Samtidig er det alltid hyggelig å reise på tur med travfolk, det sosiale er  viktig for å bygge sporten vår videre. På yr står det at det skal være 14 varmegrader når vi lander i New York onsdag ettermiddag. Her er det bare å glede seg.

 Vi kommer plutselig tilbake med flere rapporter i løpet av turen.