Nye Bodø Travbane

Skrevet av Marion Klette,  12.07.2011
Artikkelbilde

Nye Bodø Travbane ble innvidd denne helgen, å du verden for en fest det ble !! Værgudene hadde skjønt at dette var viktig, og lot solen stråle over Bodø hele helgen. Lørdag 9.7. var det invitert til mottakelse i Bystyresalen på Rådhuset i Bodø, hvor varaordfører Kirsten Hasvoll, fylkesrådsleder, DNT, NR, Bodø Travlag og æresmedlemmer fikk komme sammen til en hyggelig time med taler og lovord.

Kvelden ble avsluttet med en svært så hyggelig fest oppe på det nye anlegget. Løpsdagen 10.7. var preget av mye godt humør. Det ble satt rekorder i fleng, ikke bare av de firbeinte. Baneomsetningen lå på over 80.000,-, noe som er tidenes beste !

Anlegget på Bestemorenga er riktignok ikke ferdigstilt, her skal det bygges påselingsbokser, publikumsfasiliteter, staller osv osv, men baneovalen var av ypperste klasse. Designeren bak , Jostein Sageie, som forøvrig også er designeren bak Bjerke Travbane, var på plass og høstet mange lovord. Det samme var Harald Dørum, Mattis Asplin, Øystein Dale, Torhild Grimseth Huseby, Atle Larsen, Svein Morten Buer for å nevne noen. Ja til og med banemesteren på Jarlsberg, Jørn Eilertsen , hadde tatt turen for å være banemester i Bodø på åpningsdagen ! Og dette gjorde han på dugnad !!! Fantastisk.

At banen var bra, det visste man på forhånd - men den var faktisk mye bedre enn forventet. Det kom mange lovord fra kusker som Hans Christian Holm, Jomar Blekkan, Atle Solhus m.fl., som skrøt uhemmet av både profilen og av underlaget. Dett ble bevist da det formelig "haglet" med nye personlige rekorder på mange av hestene på banen denne dagen. Vinnlykka gikk så fort at hun satte rekord som landets nest raskeste kaldblodshoppe i 2011 (Vi håper den blir stående ei stund) ! Millex, som vant John Buers Æresløp, gikk også ny rekord. Vi skal ikke nevne alle her , for det var mange , men i Æresløpet kom de 5 første kaldblodshestene i mål på 23-tallet

Alt i alt en verdig og strålende åpning av det nye anlegget - som kommer til å vokse og vokse i årene som kommer. Se gjerne hjemmesiden til Bodø Travlag : www.travsport.no/bodotravlag